Vés al contingut

notícies relacionades

companyia-maria-visita-canonica-5

L’equip general de la Companyia de Maria visita les obres de Catalunya

CR | Cardedeu, Badalona, Tarragona, Mollet del Vallès i Barcelona per partida doble. Són les sis comunitats catalanes que han visitat aquesta setmana l’equip general de les religioses de la Companyia de Maria. En la seva visita canònica també han dialogat amb els equips directius de les quatre escoles de la Companyia a Catalunya.

simposi-lestonnac-maristes

El nou Simposi Internacional de Lestonnac vol “reconèixer els talents” de tots els alumnes

ROGER VILACLARA –CR | Les quatre escoles de la Companyia de Maria de Catalunya treballen juntes per fer realitat el Simposi Internacional Lestonnac Altes Capacitats. Se celebrarà el 4 de novembre al Seminari Conciliar de Barcelona i vol ser una oportunitat per treballar recursos que permetin els alumnes “reconèixer els seus talents i posar-los al servei dels altres”. Les inscripcions per a participar-hi ja estan obertes i es poden fer a través del seu web.

Rita Calvo, reelegida superiora general de la Companyia de Maria

(Companyia de Maria) El XVIII Capítol General de la Companyia de Maria ha reelegit Rita Calvo Sanz com a superiora general per al proper sexenni, del 2022 al 2028. Calvo prové de la Província Ibèrica de la Companyia, de la qual en forma part Catalunya. En la seva trajectòria hi destaca el nomenament del papa Francesc com a membre, des del juny de 2019, de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i Societats de Vida Apostòlica.

Companyia de Maria: “El Capítol General és un compromís per l'esperança”

(CR) La Companyia de Maria viu el XVIII Capítol General com "un compromís per l'esperança". Així ho ha afirmat la superiora general de la Companyia, Rita Calvo, en les paraules de benvinguda que ha tingut lloc aquest divendres 1 d'abril. La Casa General de Roma acull aquesta trobada en què participen 42 religioses i que s'allargarà fins a l'1 de maig.

La Companyia de Maria obre la nova Casa Provincial

(Companyia de Maria) “Volem que aquesta casa sigui un espai del qual totes en formem part, la casa en la qual totes som benvingudes i també enviades en missió per construir futur”. Amb aquest propòsit la Companyia de Maria obre la nova Casa Provincial de la congregació a Madrid per a tots aquells que ho desitgin. Un espai que, tal com deia Joana de Lestonnac, volen que sigui un “edifici espiritual”.

La Companyia de Maria obre capítol provincial des de l’escolta i el suport mutu

(Lestonnac/CR) Des d’aquest dimecres 48 religioses de la Companyia de Maria es reuneixen a la Casa Provincial de Madrid per celebrar la primera etapa del tercer Capítol Provincial de la Província d'Espanya. De Catalunya hi participen quinze religioses catalanes i destinades a casa nostra. Amb elles es fan presents en el capítol totes les comunitats de Lestonnac al nostre país.

La Companyia de Maria presenta Signa i Unitas, els seus models educatius

(Lestonnac) La Companyia de Maria ha presentat el model pedagògic Signa i el model d’evangelització Unitas. Dues propostes que evidencien la vigència i actualitat d’un projecte educatiu que segueix donant respostes a les necessitats d’un món globalitzat com el nostre. L’acte de presentació es va realitzar en línia a causa de la situació de pandèmia i com a resposat a la universalitat de la congregació.

panoràmica

Veure la fe