Vés al contingut
Catalunya Religió

(Companyia de Maria) El XVIII Capítol General de la Companyia de Maria ha reelegit Rita Calvo Sanz com a superiora general per al proper sexenni, del 2022 al 2028. Calvo prové de la Província Ibèrica de la Companyia, de la qual en forma part Catalunya. En la seva trajectòria hi destaca el nomenament del papa Francesc com a membre, des del juny de 2019, de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i Societats de Vida Apostòlica.

Nascuda el 16 d'octubre de 1960 a Tordesillas, Valladolid, Calvo realitza el noviciat el 1980. Els vots temporals els fa el 1982 i la professió solemne el 1990 a la mateixa ciutat.

És mestra per la Universitat de Valladolid, llicenciada en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat Complutense de Madrid i diplomada en Estudis Avançats del Programa de Doctorat de Sociologia de l'Educació per la Universitat Complutense de Madrid.

Com a docent, ha estat al Col·legi Lestonnac-Compañia de María de Saragossa i també ha estat directora titular del centre.

Rita Calvo també ha estat una de les fundadores de l'Associació Barró de Madrid, creada a iniciativa de la Companyia de Maria per a població en risc d'exclusió. En va ser presidenta des del 1996 fins al 2003 i també va participar en la coordinació d'alguns dels Programes per a la formació d'educadors. En aquest sentit, també ha estat presidenta de la Fundació Internacional de Solidaritat Companyia de Maria (FISC) del 2011 al 2015.

De 1994 a 2003, és membre del govern provincial de la Companyia de Maria de la Província Ibèrica. Del 2003 al 2015 forma part de l'Equip General de l'orde. Al XVII Capítol General, 2015, és triada superiora general.

El Capítol, "un compromís amb l'esperança"

De l'1 al 30 d'abril a Roma se celebra aquest Capítol General sota el lema 'Amb l'Esperit d'unió visc des de les nostres arrels, gestem el futur mirant al Senyor que ens condueix'. La mirada a la realitat i l'aniversari dels 100 anys de la unió de totes les cases marquen el fil conductor de la reflexió d'aquestes jornades.

Per la Companyia, el repte és cuidar i construir la "casa comuna". Un repte al qual volen respondre "des d'una consciència cada cop més universal i sinodal", expliquen les religioses. Tal com va dir Calvo en l'inici del Capítol, la trobada "és un compromís amb l'esperança".

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.