Vés al contingut
Catalunya Religió

(Companyia de Maria) Aquest 31 de juliol, coincidint amb la festivitat de Sant Ignasi, la Companyia de Maria unificarà les províncies actuals d'Espanya i Europa amb la nova província del Mediterrani. Una decisió que acaba amb un procés de reflexió i discerniment de la Companyia de Maria iniciat el novembre del 2021. La seu de la nova província serà a Madrid.

“Uniu les vostres forces”, deia Joana de Lestonnac. Ara, aquestes paraules ressonen de manera especial en aquest moment de la història de la Companyia de Maria, expliquen les religioses. La nova província inclourà França, Espanya, Itàlia, Bèlgica, Suïssa i Albània. Per a la Província d'Espanya no es tracta d'un “mer reordenament funcional”. “És una experiència espiritual que ens impulsa a renovar el nostre seguiment de Jesús encoratjant el servei més gran al Regne”, diuen.

Pel que fa al nom de la nova província, les religioses expliquen que Mediterrani evoca "encreuament de cultures i nexe d'unió entre Àfrica, Àsia i Europa". També expressa "el desig de continuar construint Companyia Universal". La unificació se celebrarà coincidint amb el dia de Sant Ignasi, una data que la Companyia ha utilitzat tradicionalment per a esdeveniments importants com l'inici del trienni d'un provincial o la creació d'una nova província.

L'anunci d'aquesta unificació s'ha fet amb la finalització del que ha estat l'últim Capítol Provincial com a Província d'Espanya de la Companyia de Maria. S'ha celebrat del 21 al 25 de maig a la Casa Provincial de Madrid. En la trobada, les religioses han treballat les línies de força que serviran de base per definir els objectius del Projecte de Missió de la nova província. També han parlat de les estructures de govern que permetran dur a terme el tarannà de sinodalitat que desitgen les religioses.

La superiora provincial d'Espanya, Nélida Andrés, a l'acte de clausura d'aquest capítol, ha agrait el camí recorregut al llarg d'aquests 18 anys. “Anys d'apostes fortes, d'obertura i flexibilitat, de goig i dolor en què ens hem sentit acompanyades”, ha dit. Un camí que ha comptat amb la feina i l'esforç de totes les persones que formen part de la Companyia en projectes i obres apostòliques.

L'actual Província d'Espanya, establerta el 31 de juliol del 2004, que va unir les cinc Províncies existents en aquell moment, va ser fruit també d'aquest tarannà innovador i del “desig d'unir les forces”.

La Companyia de Maria és present a Espanya des del 1650 desenvolupant la seva missió educativa actualitzant la seva estructura organitzativa i el projecte educatiu al llarg del temps.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.