Vés al contingut
Catalunya Religió
companyia-maria-visita-canonica-5
Fotografia: Companyia de Maria.
Galeria d'imatges

CR Cardedeu, Badalona, Tarragona, Mollet del Vallès i Barcelona per partida doble. Són les sis comunitats catalanes que han visitat aquesta setmana l’equip general de les religioses de la Companyia de Maria. En la seva visita canònica també han dialogat amb els equips directius de les quatre escoles de la Companyia a Catalunya.

Dins la mateixa visita, aquest dilluns, l’equip general de la Companyia de Maria ha conversat amb l’equip dinamitzador del nucli apostòlic. Aquest nucli agrupa representants tant de les comunitats de religioses com de les escoles, a més de la Xarxa Laïcal, que són uns grups de fe que segueixen l’espiritualitat de la Companyia, i l’ONGD Fundació Internacional de Solidaritat Companyia de Maria FISC, que precisament diumenge 3 de març va celebrar els 30 anys de la seva fundació.

“El diàleg va ser interessant per enfortir i impulsar el sentit apostòlic del nucli i per enfortir la Missió Apostòlica en uns temps de profunds canvis”, explica Joan Ortín, responsable de l’àmbit de la proposta evangelitzadora de les escoles de la Companyia de Maria.

"La Companyia segueix el seu camí incansable per treballar per la igualtat"

Posteriorment, s’han afegit a la trobada mestres, professors, alumnat, personal d’administració i serveis de les escoles, participants de la Xarxa Laical i altres membres voluntaris que col·laboren amb la FISC. “Ha estat un moment emotiu per a recordar a través d’una narració teatralitzada a la fundadora, santa Joana de Lestonnac”, diu Ortín. Precisament, el pròxim 15 de maig la Companyia celebrarà el 75 aniversari de la seva canonització.

Finalment, s’ha compartit un piscolabis per celebrar la visita i en el que s’ha fet evident que “el nucli es mou”, un dels lemes que impulsen a "seguir evangelitzant educant i a educar evangelitzant".

La visita s'ha produït just en la setmana que se celebra el Dia de la Dona. Una coincidència que fa recordar que la Companyia va ser la primera institució religiosa a Barcelona que va promoure escoles per a les noies amb la fundació de l'escola el 1650. I avui "segueix el seu camí incansable per treballar per la igualtat, equitat i promoció de la dona", assegura Ortín.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.