Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) La Companyia de Maria viu el XVIII Capítol General com "un compromís per l'esperança". Així ho ha afirmat la superiora general de la Companyia, Rita Calvo, en les paraules de benvinguda que ha tingut lloc aquest divendres 1 d'abril. La Casa General de Roma acull aquesta trobada en què participen 42 religioses i que s'allargarà fins a l'1 de maig.

En l'inici del Capítol, Rita Calvo ha demanat "deixar-se guiar, interpel·lar i orientar per l'esperit de Déu". En el seu discurs d'obertura ha destacat el capítol general com "una trobada entre germanes", "una trucada a la conversió", i "un acte de fe". També ha fet èmfasi en la "universalitat" que recrea el capítol i en la importància "d'unir forces", una recomanació de Joana de Lestonnac.

El Capítol, que porta per títol 'Amb l'Esperit d'unió visc des de les nostres arrels, gestem el futur mirant al Senyor que ens condueix', també ha recordat la figura de Maria. "Serà una referència, una presència inspiradora i una companya propera en aquest nou tram del camí capitular", ha dit Calvo.

La celebració coincideix també amb l'aniversari dels 100 anys de la unió de totes les cases. Un fet que "ajuda a créixer la consciència universal que interpel·la i anima a construir la casa comuna", han expressat des de la Companyia de Maria.

El XVIII Capítol General s'havia d'iniciar el passat 1 de juliol. Han passat nou mesos des de l'ajornament a causa de la situació sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19. Un temps que Calvo ha dit ser "necessari" per "gestar una nova criatura".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.