Vés al contingut

notícies relacionades

L’home orquestra: un lideratge eclesial obsolet

(Laura Mor –CR) A la diòcesi de Solsona fa quatre anys que van detectar una llacuna en la formació dels sacerdots. Una bona part, amb un perfil de sortida del seminari molt limitat a l’àmbit litúrgic i teològic. Però no sempre amb habilitats socials i de lideratge parroquial. Inspirats en un model francès, han obert una línia de capacitació en aquest camp per iniciar tot un canvi cultural.

Què ha aportat l’Església a la sardana?

(Roger Vilaclara/Sabadell –CR) Més de seixanta religiosos, especialment capellans, han escrit sardanes. Una xifra que ha desencadenat en l’organització del concert ‘Sacerdots Sardanistes’, que oferirà una tria d’aquestes obres. El concert tindrà lloc aquest diumenge a la tarda al Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona, regit pels Carmelites Descalços al bell mig de la Diagonal.

Capellans i bisbes, posin-se la mascareta

(Laura Mor –CR) Les celebracions litúrgiques no consten com a font de contagi. Però la comunitat que participa de l’eucaristia voldria que el clergat prediqués amb l’exemple. Molts lamenten escenes que fan pensar en una actitud imprudent, enmig d’una nova onada d’expansió del Covid-19 al món sencer. Ara que s’han conegut diversos casos de positius dins dels organismes diocesans, es pot abaixar la guàrdia?

Memòria del clergat difunt per la pandèmia

(CR) Quan comença el desconfinament, no oblidem els milers difunts que encara no hem pogut acomiadar plenament i els qui han mort per la Covid-19. Entre ells, recordem el clergat diocesà dels deu bisbats catalans que no va poder superar els efectes del coronavirus durant aquest dies. Des de la Unió de Religiosos de Catalunya també s’està recollint les pèrdues que han tingut les més de cent congregacions religioses que hi ha Catalunya.

Pardo: “Que cadascú pensi en els capellans que coneix i l’han ajudat”

(CR) La carta setmanal d’aquest diumenge del bisbe de Girona, Francesc Pardo, demana un reconeixement als capellans que fan bé la seva feina. Davant dels casos d’abusos que s’han conegut, recorda ”el bon nom de molts i molts capellans que viuen amb fidelitat i dignitat la seva opció i compromís amb el celibat”.

Capellans catalans demanen la implicació de l’Església espanyola per trobar “solucions justes”

(CR) Un grup d'uns 300 capellans i diaques catalans ha fet pública aquesta carta oberta adreçada als capellans i bisbes de tot Espanya sobre el moment polític que viu Catalunya. La carta explica que "les relacions mútues" entre comunitats no respon als "sentiments propis de germans en la fe" i demana "d’extremar-nos al màxim en les nostres actuacions, des de totes les parts implicades, per mantenir la serenor i fer viable una solució justa i acceptable per a tots".

“Cal afrontar el futur de Catalunya amb esperit de diàleg i confiança recíproca”

(CR) Un grup de 200 capellans han publicat aquest dilluns una carta oberta en la que demanen afrontar el conflicte català amb “un exquisit esperit de diàleg i confiança recíproca”. El text també demana l'alliberament dels presos. La carta oberta ha recollit un miler de firmes de laics i altres eclesiàstics i està oberta a adhesions.

Qui són els ministres extraordinaris de la comunió?

(Laura Mor –CR) Sembla cada vegada més urgent reivindicar la seva figura. Són laics i laiques que distribueixen el pa i el vi consagrats a l'eucaristia. Reben el nom de “ministres extraordinaris” perquè el seu rol està supeditat a les situacions en què falla un capellà o un diaca. Però la gran majoria són col·laboradors regulars. La raó? Cada cop hi ha menys ordenacions.

panoràmica

Veure la fe