Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(CR) Quan comença el desconfinament, no oblidem els milers difunts que encara no hem pogut acomiadar plenament i els qui han mort per la Covid-19. Entre ells, recordem el clergat diocesà dels deu bisbats catalans que no va poder superar els efectes del coronavirus durant aquest dies. Des de la Unió de Religiosos de Catalunya també s’està recollint les pèrdues que han tingut les més de cent congregacions religioses que hi ha Catalunya. Almenys 25 religiosos i religioses han mort aquest dies per coronavirus.

Memòria dels preveres diocesans morts a conseqüència de la Covit19

 

20 de març de 2020. Arquebisbat de Barcelona

Mn. Joan Cuadrench Aragonès (Barcelona, 1942)

Rector de les parròquies de Sant Sebastià i Santa Maria Magdalena de Barcelona. Va ser vicari episcopal amb l’arquebisbe Lluís Martínez Sistach (2012-2018) i arxiprest de Trinitat-Roquetes. La seva trajectòria pastoral va estar vinculada a la vida parroquial en barris perifèrics i populars a Badalona i Terrassa. A Roquetes va impulsar la creació del DISA, servei de distribució d’aliments per a famílies necessitades. Capellà obrer de El Padró. 77 anys.

 

6 d’abril de 2020. Bisbat de Terrassa

Mn. Narcís Ribot Trafí (Sant Feliu de Guíxols, 1951)

Rector de la parròquia de Sant Joan Baptista de Montcada i Reixac des de 2008 i vicari de la parròquia de Sant Esteve de Ripollet. Havia estat a les parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida de l’Hospitalet de Llobregat i a Sant Martí de Cerdanyola del Vallès. Va passar a formar part del clergat diocesà de Terrassa quan es va crear la diòcesi el 2004.  68 anys.

 

13 d’abril de 2020. Bisbat de Vic

Mn. Josep Aribau Riba (Igualada, 1923)

Era el sacerdot més gran d’edat de tota la diòcesi de Vic. Havia estat a diverses parròquies com Santa Maria d’Artés, Santa Maria de Rubió i Sant Martí de Maçana, Sant Jaume de Montpalau de Solsona i va ser rector de Jorba i Copons (1984). Des del 2001 continuava servint com a capellà a Igualada. 96 anys,

 

15 d’abril de 2020. Bisbat de Solsona

Mn. Joan Bajona i Pintó (‌Sant‌ ‌Llorenç‌ ‌de‌ ‌Morunys, 1932)

Va ser professor a Navàs‌, després la Colònia‌ ‌Soldevila‌, i des de 1978 residia a Balsareny, on va ser arxiprest. A totes les destinacions va ser un impulsor de les tradicions locals (pastorets, caramelles, pessebrisme), l’educació i, sobretot, de la música, creant diverses corals. Era membre de la Comissió diocesana de Música. 87 anys.

 

25 d’abril de 2020. Arquebisbat de Tarragona

Mn. Josep Maria Barenys i Capellades (Maspujols, 1929)

Durant quaranta-tres anys (1968-2011), va ser rector de la parròquia de Sant Salvador del Vendrell i també l’arxiprest del Baix Penedès. Ver vicari episcopal amb arquebisbe Ramon Torrella (1987-1997) i canonge de la Catedral de Tarragona. Fill Adoptiu del Vendrell en reconeixent a la seva implicació en el teixit social i cultural de la vila. Des de la seva jubilació es dedicava principalment a l’atenció espiritual de malalts i gent gran. 90 anys.

 

6 de maig de 2020. Bisbat de Terrassa

Mn. Albert Torrens Pérez (Barcelona, 1934)

Jubilat des de 2010, la seva darrera etapa pastoral va ser com a rector a Llinars del Vallès i capellà del Centre Penitencial de Quatre Camins (2006). Capellà diocesà de Barcelona, va passar a formar part del clergat diocesà de Terrassa quan es va crear la diòcesi el 2004. Al llarg de la seva vida va estar a les parròquies de Sant Joan Baptista de Gràcia, de Matadepera, de l’Esperit Sant de Barcelona, de la Mare de Déu del Pilar de Barcelona (arxiprest el 1979), de la Roca del Vallès. També va ser capellà del convent de les Carmelites Descalces de Tiana, professor del Seminari Menor, consiliari diocesà del moviment infantil d’Acció Catòlica, capellà de la comunitat i col.legi de la Companyia de Santa Teresa de Jesús, capellà de la residència “Joaquim Blume” de Barcelona, i  professor de l’Acadèmia de Filosofia de l’Arxidiòcesi de Barcelona. 86 anys.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.