Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria de fotos Media

(MCECC/Bisbat de Terrassa) Una gran part dels consiliaris i rectors de centres d'esplai d'arreu de les diòcesis de Catalunya s'han reunit aquest dimecres i dijous al Casal La Salle de Sant Martí de Sesgaioles. Aquestes jornades de formació i pregària, organitzades pel Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans, tenen per objectiu de compartir diferents aspectes referents al món dels esplais.

A partir del directori de pastoral i de la proposta educativa s’hi van treballar tres aspectes: l'acompanyament i els sagraments de la iniciació cristiana als monitors, els marcs legals que afecten als centres, i experiències pastorals en els nostres centres. També hi va haver una pregària agraint com l'esplai configura el ministeri dels consiliaris.

La trobada va comptar amb l'acompanyament del bisbe de Girona Francesc Pardo, encarregat de la Conferència Episcopal Tarraconense per la pastoral juvenil. I també hi va ser present el bisbe de Terrassa Josep Àngel Saiz, que va parlar de la validesa del mètode d’educació dels esplais cristians, que ofereix el sentit de la trascendència i la pregària, la centralitat de Jesucrist, uns principis morals fonamentals i la formació de les 'minories creatives', en expressió de l’historiador anglès Arnold Toynbee. Després de la seva conferència, va tenir lloc un col·loqui i seguidament va presidir la celebració de l’Eucaristia.