Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Arran de l'arribada de refugiats procedents d'Ucraïna, la Unió de Religiosos de Catalunya (URC) ha fet públic un comunicat en què demana a les famílies religioses del territori col·laboració i una actuació coordinada amb les entitats socials. 

La crida va dirigida a totes les famílies religioses que viuen a Catalunya i convida a "donar respostes" en "les seves possibilitats". El manifest a tots els membres de la vida consagrada anima a oferir un servei d'ajuda i acollida, a "informar-ne i dur-lo a terme sempre en coordinació amb les institucions oficials". Per l'URC, cal anar "tots a l'una" per oferir una ajuda "més òptima i eficient". 

"No hem d'oblidar aquelles persones que també pateixen la tragèdia de la guerra a casa seva", expressen en la carta recordant les paraules del papa Francesc. L'URC destaca la importància de l'acollida i la mirada fraterna davant la situació de països com Yemen, Síria o Etiopia. 

L'URC també demana que les congregacions i ordes religiosos informin de les seves iniciatives d'acollida o d'ajuda a immigrants a través del seu correu electrònic. 

Podeu llegir el comunicat íntegre a continuació:

L’URC fa una crida a les famílies religioses del territori per col·laborar i actuar coordinats amb les entitats oficials

Els membres de la junta de la Unió de Religiosos i Religioses de Catalunya, reunits aquest mes de març, enviem un missatge a tots els membres de la vida consagrada, en relació amb el context de crisi dels refugiats per la guerra a Ucraïna.  Des de l’URC ens fem ressò de la necessitat d’oferir refugi a tantes persones procedents d’Ucraïna, que s’han vist obligades a abandonar el seu país a conseqüència de la guerra. Alhora, tal com  recorda el Papa Francesc, no hem d’oblidar aquelles persones que també pateixen la tragèdia de la guerra a casa seva. Refugiats que arriben cada dia a les nostres fronteres, procedents de països d’altres continents (Yemen, Síria, Etiopia, etc), demanant també acollida i una mirada fraterna.

Sentint-nos colpits per aquestes realitats, fem una crida a totes les famílies religioses que viuen a Catalunya, per tal de donar-hi resposta, des de les seves possibilitats. Emplacem i animem tots aquells que puguin oferir un servei d’ajuda i acollida a informar-ne i dur-lo a terme sempre en coordinació amb les institucions oficials de l’Església, així com, amb els òrgans disposats pel mateix Estat. Fem una crida a anar tots a l’una per oferir una ajuda més òptima i eficient.

D’altra banda, agrairíem a les congregacions o ordes religiosos que duen a terme o tinguin previst alguna iniciativa, tant en l’acollida com en qualsevol altre tipus d’ajuda als immigrants que arriben, que n’informin a través d’un correu electrònic a: urc.info@gmail.com .

Finalment, recalcant el lema de la Jornada Mundial de la Vida Consagrada d’enguany, interpel·lem els religiosos i les religioses a “caminar junts”, treballant de manera sinodal, guiats per l’Esperit Sant.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.