Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Pia) L’Escola Pia de Catalunya celebra aquest dimarts la primera Festa de les Arts, que recull el testimoni dels 20 anys dels Premis a la Creativitat. Un esdeveniment que vol reconèixer els millors treballs de l’alumnat en diversos camps artístics. Les propostes finalistes estaran exposades a Terrassa, que és on se celebrarà la cerimònia de lliurament d’aquests guardons.

La Festa de les Arts neix amb la vocació de ser un espai on celebrar la creativitat amb els alumnes, els educadors i les famílies. Per això s’atorguen els Premis de les Arts, per donar relleu a la feina artística dels nois i noies de totes les edats. A banda dels tradicionals premis literaris de prosa i poesia (Premis a la Creativitat que se celebren des de fa 20 anys), en aquesta ocasió es guardonaran, per primer cop, les propostes en les categories de fotografia i plàstica (pintura, dibuix, disseny gràfic) i escultura i volum. El lema d’aquesta primera edició d’arts plàstiques és CromÀclick, el color com a tema i no com a tècnica.

En la categoria d’audiovisual, un any més, es manté la col·laboració amb l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), i es concediran premis per als millors treballs d’animació, videoart, espot, documental i ficció. La Mostra Audiovisual se celebrarà, dos dies després, a la ciutat de Mataró.

Als premis s’hi ha presentat l’alumnat, dividit en diferents categories, des d’Educació Infantil a Batxillerat i Cicles Formatius. Un jurat professional s’encarregarà de seleccionar els finalistes i guanyadors.

Ara bé, el públic també concedirà el seu propi premi, votant entre els treballs finalistes seleccionats prèviament per un jurat professional i acadèmic.

La Festa de les Arts

Aquest dimarts els premis s’atorgaran en el marc de la Festa de les Arts a Terrassa. En aquesta gran festa, no hi faltarà la presència de les arts escèniques, amb actuacions en viu de música, dansa i teatre. A banda d’exposar-s’hi els prop de 80 treballs finalistes en les diverses categories plàstiques i d’escultura, també s’hi podran veure les obres presentades fora de concurs pels alumnes de cursos inferiors, en una festa que vol reconèixer i fer visible la tasca del professorat i l’alumnat en àmbits artístics tan diversos.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.