Vés al contingut

notícies relacionades

El bisbat de Vic organitza tallers de fotografia amb Jordi Borràs

(Seu de Manresa) Els monestirs de Sant Pere de Casserres i de Santa Maria de Ripoll i la basílica Santa Maria de la Seu de Manresa proposen un taller de fotografia amb telèfon mòbil amb el fotoperiodista Jordi Borràs als seus equipaments. La iniciativa s'emmarca en el projecte ‘Cases d’Oliba’, una proposta cultural del bisbat de Vic.

El Museu de Montserrat mostra les millors fotografies del monjo Bonaventura Ubach

(Abadia de Montserrat) Les fotografies que el biblista, orientalista i monjo de Montserrat Bonaventura Ubach va fer a Síria, a l’Iraq, al Sinaí, i sobretot a Palestina, durant les primeres dècades del segle XX conformen el gruix de l’exposició 'La mirada del biblista. Instants d’eternitat. El Pròxim Orient al fons fotogràfic del pare Ubach'.

Dídac Garcia guanya el XVI Concurs de Fotografia del Parc Natural de Montserrat

(Abadia de Montserrat) Dídac Garcia Castañeda, de Sant Vicenç de Castellet, ha estat guardonat amb el primer premi de la Categoria General del XVI Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, dotat amb 500€. La fotografia guanyadora porta per títol ‘Màgia entre neu i boira’.

Nova edició del concurs de fotografies Arxiu Gavín

(Arxiu Gavín/CR) L’Arxiu Gavín organitza el II Concurs de Fotografia Digital d’Esglésies de Catalunya per a celebrar la Setmana Internacional dels Arxius 2021. El concurs fotogràfic consisteix en la publicació de fotografies que donin a conèixer els valors religiós, històric i patrimonial de les esglésies de Catalunya.

Imatges per comprendre les identitats mediterrànies a Montserrat

(Abadia de Montserrat) Arran de la recent digitalització del fons fotogràfic aplegat per Bonaventura Ubach durant les seves llargues estades al Pròxim Orient i els treballs preparatoris per a una futura exposició en què es donarà a conèixer, l’Abadia de Montserrat i l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) dediquen la III Jornada d’Estudi sobre Cultura i Religions a la Mediterrània, que tindrà lloc dijous 21 de novembre al Monestir de Montserrat, a la qüestió sobre identitat i alteritat, sobre la forma en que ens reconeixem i reafirmem a través de la imatge de

La fotografia d’Andrea Torres s’endinsa a Montserrat

(Abadia de Montserrat) L’Espai d’art Pere Pruna del Museu de Montserrat (MDM) acull, del 7 de juliol a l’11 de novembre, la mostra El silenci de les magranes, formada per una trentena de fotografies –algunes de gran format- d’Andrea Torres Balaguer. L’obra d’aquesta jove artista barcelonina està influïda pels somnis i el surrealisme.

Un monestir a les xarxes socials: el cas de Poblet

(Laura Mor –CR) Què fa que una abadia cistercenca tingui dos mil set-cents seguidors a Twitter? Quin sentit té que un monestir dediqui esforços a alimentar Facebook i organitzi un concurs fotogràfic a Instagram? Avui ens fixem en la vida del Monestir de Poblet a les xarxes socials.

recull de notícies

Veure la fe