Vés al contingut

notícies relacionades

La Nau Bostik de Barcelona acull la sensibilitat artística de les escoles FEDAC

Roger Vilaclara -CR | "Volem que l'art sigui una manera d'aprendre". Aquest és l'objectiu que persegueixen les escoles FEDAC amb el seu projecte '+Art a les escoles', un seguit d'activitats artístiques a la Nau Bostik de Barcelona durant el mes de març. L'esdeveniment culmina amb el treball que els centres FEDAC han fet els darrers mesos i que lliga amb una iniciativa més àmplia per fer “que l’art entri a les escoles com a eix vertebrador”.

La SalleXperience: fe, cultura i vocació per als joves

(Roger Vilaclara –CR) Despertar una nova sensibilitat en els joves a través del diàleg entre fe i cultura. Amb aquest propòsit ha arrencat aquest curs La SalleXperience. Un projecte de l’àmbit de pastoral de les escoles La Salle de Catalunya que pretén potenciar l’interès dels joves per a l’acció social, la interioritat i la fe.  

El bisbat de Lleida respon al de Barbastre-Montsó sobre el litigi de les obres d'art

(CR) Escàndol, humiliació i ultratge. Són alguns dels termes amb què el bisbe de Barbastre-Montsó Ángel Pérez Pueyo s’expressava en un comunicat aquest dimecres. En el text, titulat ‘La iglesia, una institución libre y abierta’, diu que la seva diòcesi està “cremada” per les al·legacions que ha presentat a instàncies judicials el bisbat de Lleida davant la sentència que els requeria el retorn de 111 obres d’art a les parròquies de la Franja.

El Mev celebra la nit de museus maridant art, música i dansa

(MEV) El Museu Episcopal de Vic (MEV) se suma, un any més, a la celebració del Dia Internacional dels Museus i a una de les seves principals activitats: la Nit dels Museus. El dissabte 19 de maig, el MEV obrirà les seves portes, des de 2/4 de 9 del vespre fins a les 11 de la nit, per oferir un viatge molt especial per cultures i tradicions ben diferents a través de diferents llenguatges: l'art, la dansa i la música.

Domènec Fita, l'artista que no vol petrificar Jesús

(Laura Mor –CR/Girona) Té 90 anys i segueix lluitant contra tot instint de conservació. L'artista gironí Domènec Fita i Molat defensa la llibertat creativa. Un valor que ha practicat també en el seu extens catàleg d'obra religiosa. “L'ésser humà té molt i molt per donar”, explica en aquesta entrevista en vídeo. Ens ha acollit al despatx de casa seva, al barri de Montjuïc. Per a Fita, l'art té molt a veure amb la paràbola dels talents. I la religiositat la viu com un fet alliberador, molt lluny d'una norma establerta.

El bisbe de Girona entrega el guardó “Pro ecclesia et Pontifice” a Domènec Fita

(Bisbat de Girona) En el marc de la celebració dels 90 anys de Domènec Fita, aquest dilluns 18 de desembre el bisbe de Girona, Francesc Pardo, va entregar al polifacètic artista el guardó “Pro ecclesia et Pontifice” en un acte institucional que ha tingut lloc a la Casa Carles, seu del Bisbat de Girona, i que va comptar amb la presència de familiars i amics de Fita.

Montserrat Macià: "Els artistes són els profetes de l'home actual"

(Bisbat de Lleida) "El nostre Museu de Lleida explica el nostre esdevenir històric com poble cristià, com a Església que pelegrina per aquesta antiga diòcesi de Lleida". La directora de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) Montserrat Macià va exemplificar la celebració feta amb art amb obres del Museu de Lleida.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts