Vés al contingut

notícies relacionades

La senzillesa de la joguina és un valor quan es tria regal per als més petits

(Abat Oliba CEU) Quan un nen juga, fa alguna cosa més a entretenir-se. El joc és una de les principals vies a través de les quals adquireixen les competències que han de desenvolupar: emocionals, comunicatives, motrius o de raonament. Bàsicament, "els nens aprenen jugant", afirma la professora de Psicologia del Desenvolupament de la Universitat Abat Oliba CEU, Clara Valls.

Domènec Fita, l'artista que no vol petrificar Jesús

(Laura Mor –CR/Girona) Té 90 anys i segueix lluitant contra tot instint de conservació. L'artista gironí Domènec Fita i Molat defensa la llibertat creativa. Un valor que ha practicat també en el seu extens catàleg d'obra religiosa.

“L'ésser humà té molt i molt per donar”, explica en aquesta entrevista en vídeo. Ens ha acollit al despatx de casa seva, al barri de Montjuïc. Per a Fita, l'art té molt a veure amb la paràbola dels talents. I la religiositat la viu com un fet alliberador, molt lluny d'una norma establerta.

Sketchnote: deu principis bàsics per explorar la creativitat

(Laura Mor –CR) Mètode, traça, concentració i molta, molta pràctica. La presa d'apunts en esquemes visuals és una nova eina de comunicació. Útil també per als que es dediquen a la pastoral i volen explorar la creativitat. Hem entrat a la llibreta del consultor pedagògic Juanjo Fernández i hi hem descobert un catàleg interessant d'sketchnotes sobre religió i també sobre educació. Què hi ha darrera d'aquesta experiència personal i col·lectiva? Ho recollim aquí amb aquests deu ítems.

1. Són idees, no és art

"Estimar és morir", la lliçó de Josep Frigola després de 50 anys de missioner

(Glòria Barrete –Figueres/CR) Després d'onze anys al seminari de Girona, Josep Frigola queda impactat per la idea d'anar a l'Àfrica com a missioner a través del testimoni d'un company seu, en Joaquim Vallmajó, que hi anava. "Per què no puc anar jo també a l'Àfrica?", es va preguntar Frigola. Aquesta inquietud el va anar marcant durant els anys posteriors i és l'octubre del 1965 quan aterra a l'aleshores anomenat Alt Volta i que actualment és Burkina Faso.

L’Escola Pia de Catalunya celebra la primera Festa de les Arts a Terrassa

(Escola Pia) L’Escola Pia de Catalunya celebra aquest dimarts la primera Festa de les Arts, que recull el testimoni dels 20 anys dels Premis a la Creativitat. Un esdeveniment que vol reconèixer els millors treballs de l’alumnat en diversos camps artístics. Les propostes finalistes estaran exposades a Terrassa, que és on se celebrarà la cerimònia de lliurament d’aquests guardons.

ESADE convoca escoles de negocis d'arreu del món per parlar d'espiritualitat

(ESADE) Té sentit estudiar la rellevància de l'espiritualitat des de la perspectiva del management? Val la pena que les escoles de negocis subratllin la importància de conrear el jo interior dels directius? Són les persones les que han de buscar estratègies espirituals per al seu benestar? O hauria de ser el sistema?

panoràmica

Veure la fe