Vés al contingut

notícies relacionades

El valor espiritual en l’obra de Domènec Fita

(Jordi Faulí –CR) Quan s’inicia una obra d’art mai no se sap com acabarà. Si això és vàlid per a les obres de tots els bons artistes, era diàfanament cert en la de Domènec Fita. El seu treball creatiu de contínua evolució creixia i agafava forma en les seves llibretes, amb una perseverant i dura tasca de rigorosa i sincera recerca de la forma essencial des de la seva gènesi fins a la seva contemplació en el lloc definitiu.

Noves escultures de Lau Feliu a Sant Martí de Provençals

(Laura Mor –CR) Els laterals de la portalada de la parròquia de Sant Martí de Provençals de Barcelona ja compten amb dues noves escultures. Es tracta d’un sant Pau i de sant Pere en pedra, obra de l’artista Lau Feliu Maspons. Les dues figures s’integren en un espai on antigament hi havia hagut dues escultures dels mateixos sants.

Ramon Cuello: "La primera escultura de la història és la creació de l'ésser humà"

(Glòria Barrete —CR) "Al Gènesi, quan Déu crea tot el món, l'últim que crea és l'home, a imatge i semblança d'Ell, a partir, com diu, d'un manyoc de fang". Així resumeix l'escultor Ramon Cuello el vincle existent entre l'art i la transcendència, donant-li a l'escultura un paper rellevant en el passatge de la Creació.

Sant Ignasi es posa entre la gent a Santa Maria del Mar

(Jordi Llisterri-CR) No és una estàtua en un pedestal, ni un objecte delicat que cal allunyar dels nens o protegir dels turistes. L'espai de la capella de la nova escultura de Sant Ignasi a Santa Maria del Mar de Barcelona està pensat perquè la gent s'hi acosti, la toqui, s'hi assegui al costat, li faci un petó, li acaroni la barba o s'hi faci fotografies.

Nova capella de Sant Ignasi a Santa Maria del Mar

(Jesuïtes) El proper diumenge 31 de juliol, en la festivitat de Sant Ignasi de Loiola, tindrà lloc a les onze del matí la inauguració de la reforma de la Capella de Sant Ignasi de Loiola a la Basílica de Santa Maria del Mar. La reforma de la Capella de sant Ignasi és una iniciativa promoguda per la Companyia de Jesús a Catalunya amb el suport de la Basílica de Santa Maria del Mar.

Catalonia Sacra s'endinsa en l'escultura modernista del Sant Crist de Josep Llimona

(Catalonia Sacra) La imatge del sant Crist de l'església de Sant Llorenç de Lleida és l'Obra Mestra que el Bisbat de Lleida ha escollit per donar el tret de sortida a les activitats de Catalonia Sacra del 2016. La doctora en Història de l’Art, Cristina Mongay pronunciarà dissabte una conferència sobre aquesta obra de Josep Llimona, un dels millors representants de l’escultura modernista catalana.

L’Escola Pia de Catalunya celebra la primera Festa de les Arts a Terrassa

(Escola Pia) L’Escola Pia de Catalunya celebra aquest dimarts la primera Festa de les Arts, que recull el testimoni dels 20 anys dels Premis a la Creativitat. Un esdeveniment que vol reconèixer els millors treballs de l’alumnat en diversos camps artístics. Les propostes finalistes estaran exposades a Terrassa, que és on se celebrarà la cerimònia de lliurament d’aquests guardons.

Un polimetacrilat de Ricard Vaccaro, al Museu de Montserrat

(Abadia de Montserrat) El Museu de Montserrat exposa fins el 15 de març l’obra Fragilitat I, un polimetacrilat (207 x 77 x 50 cm) realitzat per l’artista barceloní Ricard Vaccaro l’any 2010, i que va donar al monestir benedictí a començaments d’aquest any 2015.

Veure la fe