Vés al contingut
Catalunya Religió

(La Salle) Han passat vint anys des que el 1994 va néixer al Casc Antic de Barcelona l'entitat educativa Fundació Comtal. Promoguda pels Germans de La Salle i l’Associació Taula de Joves Comtal, l'organització treballa des de llavors per transformar la realitat i millorar la qualitat de vida d'infants, adolescents i joves en situació de risc social, així com de les seves famílies.

En motiu de l'efemèride, aquest darrer dissabte van celebrar una festa a l'avinguda Francesc Cambó, davant del Mercat de Santa Caterina. L'acte se suma a d'altres activitats que durant tot l'any recordaran els 20 anys de l'entitat, sota el lema 'Fundació Comtal, 20 anys Educant per Transformar Vides'.

El toc de sortida de la Festa el van donar els Falcons de Barcelona, amb una actuació que va omplir la plaça. Durant tot el matí, els infants, els joves i les famílies van participar en els tallers i les activitats de sensibilització organitzades: 'Un somni, un vaixell, un desig', 'Pintem la Fundació' i 'El transformador de persones' que a la vegada donaven dret a concursar a la tómbola solidària.

A mig matí, el Mag El Colorado va pujar a l’escenari per jugar amb la il·lusió dels més petits, en un espectacle proper i familiar en el que no van faltar cares de sorpresa, incredulitat i somriures davant dels trucs de màgia.

L’actuació musical va ser el plat fort del migdia, amb els balls de hip hop del grup de mitjans del Tria, les cançons conduïdes per la Glòria amb els infants i joves del grup de cant coral projecte Clavé XXI i l’actuació espontània de les mares, que van voler explicar el que fan cada setmana a l’espai familiar i d’intercanvi cultural.

L’entrega de premis als participants del I concurs de fotografies 'El Forat Pany', organitzat per la comissió de voluntaris, i del concurs de tapes d’estiu, organitzat per l’àrea laboral de l’entitat, es va portar a terme gràcies a la col·laboració de Grup Balanyà, el Mercat de Santa Caterina i Aires de Barcelona, per una banda, i del Club de vol Igualada Òdena, l’Associació de personal de La Caixa i la donació d’una voluntària de l’entitat.

Per tancar l’acte, el voluntari Isidre Valldosera va llegir l’escrit '20 anys de la Fundació Comtal' i es va convidar a tots els participants a gaudir del vermut solidari organitzat gràcies a l’Associació Barcelona Born Gourmet, en el marc de les jornades gastronòmiques.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.