Vés al contingut

notícies relacionades

“Amb el suïcidi cal sortir de l’aïllament i buscar ajuda”

(Laura Mor –CR) “Notes que tens un nus a la gola? Pren-te un moment per respirar”. És el consell de l’entrevistada en acabar la conversa. La professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna-URL Clara Gomis és psicòloga i s’ha especialitzat en acompanyament a la mort i al dol, i més concretament en espiritualitat i dol. Compagina la docència amb l’atenció al dol en un centre sociosanitari de Caldes de Montbui.

Infants i joves de Pere Tarrés pinten un món de drets

(Fundació Pere Tarrés) Alguns centres d’esplais del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans s’han agrupat durant el cap de setmana per commemorar la jornada amb especial atenció als drets dels infants refugiats. Dijous passat els infants i adolescents del Centre Socioeducatiu Poblenou van iniciar la celebració pintant un mural al pati reivindicant els seus drets.

Integració i coordinació: reptes per atendre la salut mental infantil i adolescent a Catalunya

(Fundació Pere Tarrés) Segons l’OMS, la salut mental dels infants i adolescents s’ha convertit en un dels principals reptes de salut pública a tot el món. A nivell internacional, s’estima que entre el 10 i el 20% de la població infantil i adolescent presenta problemàtiques de salut mental. De fet, segons l’OMS el 75% de trastorns mentals comencen abans dels 18 anys.

La pobresa augmenta el risc de patir un trastorn mental

"Els adolescents necessiten adults que mirin el futur amb tranquil·litat"

(Laura Mor –CR) "L'adolescència és una etapa apassionant, de passió amorosa i de passió de patir". El consultor pedagògic Juanjo Fernández s'expressa amb optimisme i franquesa quan es refereix a com "els adolescents són d'extrems" però que sempre "necessiten adults de referència que mirin el futur amb tranquil·litat".

Sabadell s'omple de superherois a la Trocajove

(Estris) Sabadell es va convertir en la capital dels esplais el cap de setmana del 30 i 31 de maig quan uns700 joves d’entre 14 i 18 anys van convertir els seus carrers, places i parcs en espais de joc, formació i convivència.

panoràmica

Veure la fe