Vés al contingut

notícies relacionades

Què és la Holi?

(Lucía Montobbio –CR) Aquest festival de colors se celebra el 17 i el 18 de març aquest any. És una festa de tradició hinduista. Gundicha Das, col·laborador del Temple Hare Krishna de Barcelona, explica que durant aquest dia tothom balla i celebra. “Es llencen colors els uns als altres que deixen pintats els vestits, les cares i els cossos dels participants, per això mateix la festa també rep el nom de festival dels colors”, diu.

Què és la festa del Parinirvana?

(Lucía Montobbio –CR) Aquest dimarts la comunitat budista celebra la festa del Parinirvana. Durant aquest dia es commemora el moment en què el Buda històric, Siddharta Gautama, arriba al nirvana. Un instant que coincideix amb la seva mort física.

Què és la Hanukkà?

(OAR) Aquesta setmana les comunitats jueves celebren la Hanukkà. La festa ha començat aquest diumenge i acaba el 6 de desembre. A Barcelona, l'acte públic, organitzat per la comunitat Jabad Lubavitch, serà aquest dijous a les 18:30 h a la plaça Sant Jaume.

Què és la Divali?

(Lucía Montobbio –CR) La Divali és un festival hindú que dura cinc dies, és la festa més popular i celebrada per la comunitat hinduista. També és seguit per sikhs i jainistes. Si fem cas del calendari gregorià, la Divali se celebra entre finals d’octubre i principis de novembre. Depenent de l’any pot variar el dia segons la posició de la lluna, però cal que sigui una nit de lluna nova. Aquest 2021 la Divali cau en 4 de novembre.

Adolescents i joves d’arreu del país pregaran junts a Youtube per Pentecosta

(Laura Mor –CR) Avança a poc a poc el desconfinament a l’Església. I moltes activitats es mantenen encara en format virtual. Aquest dissabte al vespre els joves cristians d’arreu del país, en ocasió de la festa de Pentecosta, demanaran “el do de l’Esperit Sant”. És la Vetlla de Pentecosta que proposa el Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ). Volen “celebrar i viure plegats tot demanant el do de l’Esperit Sant per cadascú de nosaltres i els nostres adolescents i joves”.

El Col·legi Lestonnac de Barcelona recepta voluntariat

(Laura Mor –CR) “Tenim com a referència l’acció solidària de Joana de Lestonnac, que al llarg de la seva vida va dedicar el seu temps als més pobres i a les nenes de l’escola”, explica Yolanda Otal. És professora de religió de l'ESO del Col·legi Lestonnac Barcelona i coordina les activitats Family Experience Lestonnac. Aquest dimecres fan festa grossa a l’escola i la dediquen a sensibilitzar tota la comunitat educativa sobre el voluntariat.

La Llibreria Claret dedica una setmana al seu patró

(Claretians) La Llibreria Claret ha preparat una campanya específica per celebrar la festa de Sant Antoni M. Claret, que s'escau el proper dilluns 24. Concretament totes les persones que comprin a la Llibreria Claret, també pel web, durant la setmana del 18 al 24 d'octubre, seran obsequiades amb un exemplar de l'àlbum infantil 'Un barret de palla', que narra pels infants la història del bisbe Casaldàliga quan va arribar al Brasil.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe