Vés al contingut
Catalunya Religió
joa-botam-cassia-just-2
Afers Religiosos entregava a Botam el Memorial Cassià Just pocs mesos abans de la seva mort | Laura Vilagrà.

Afers Religiosos L'Església Protestant Barcelona Centre acollirà aquest 28 de febrer a les 19:00 h un homenatge al pare caputxí Joan Botam. Un acte que han organitzat conjuntament la Direcció General d'Afers Religiosos, la Comissió Interdiocesana d'Ecumenisme i Relacions Interreligioses de Catalunya i les Illes, el Centre ecumènic de Catalunya, els Caputxins, l’Església Evangèlica de Catalunya, el Consell Evangèlic de Catalunya, el GTER, Cristians per Terrassa i Justícia i Pau.

En l’acte intervindran, entre d’altres, Francesc Conesa, bisbe de Solsona i responsable d’Ecumenisme i Interreligiós a les conferències episcopals Tarraconense i Espanyola; Carles Armengol, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat; David Fernández, periodista i activista social; Antoni Matabosch, expert en ecumenisme; Griselda Cos, religiosa benedictina, i Dolors Fernández, presidenta de Justícia i Pau de Barcelona. La Coral Interreligiosa per la Pau (AUDIR) participarà en la clausura de l’acte.

Profund compromís en ecumenisme i drets civils

El pare Joan Botam i Casals, caputxí, va ser un dels pioners en el diàleg ecumènic a Catalunya des dels anys 60 i va fundar el Centre Ecumènic de Catalunya. Va ser així mateix el promotor de la Plataforma Intercultural Barcelona 1992, per promoure el diàleg entre religions aprofitant la celebració dels Jocs Olímpics d’estiu de 1992 a Barcelona. Profundament compromès en la defensa dels drets civils i de la democràcia al nostre país, va jugar un paper clau durant la Caputxinada (1966), quan era provincial, un dels episodis de la lluita contra el franquisme que va tenir més repercussió internacional.

Per la seva trajectòria va rebre diversos premis i reconeixements. El febrer de l’any passat va ser distingit amb el Memorial Cassià Just, atorgat per la Direcció General d'Afers Religiosos pel seu compromís al llarg de tota la vida en la defensa de les llibertats civils i dels drets fonamentals. Així mateix, el pare Botam va rebre la Creu de Sant Jordi i el premi en convivència i diàleg interreligiós del Grup de Treball Estable de Religions. Cal destacar que Joan Botam va ser escollit provincial dels caputxins durant la celebració del Vaticà II, el 1963.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.