Vés al contingut

notícies relacionades

DGAR_espelmes

El 57 % de la població catalana es declara catòlica

DGAR | Nou lliurament del Baròmetre sobre la religiositat a Catalunya que del 2014 impulsa la Generalitat. El Baròmetre sobre la religiositat i sobre la gestió de la seva diversitat és un estudi, fruit d’un acord entre la Direcció General d’Afers Religiosos i el Centre d’Estudis d’Opinió.
harmonia-interconfessiona-afers-religiosos

Carles Armengol: “L'harmonia interconfessional no pot ser fruit de la indiferència”

AFERS RELIGIOSOS | L'Institut d'Estudis Catalans ha acollit aquest dimecres l'acte commemoratiu de la Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional. Aquesta celebració va ser impulsada per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 2010 per posar en relleu que la comprensió mútua i el diàleg entre religions constitueixen dimensions importants de la cultura de pau.

afers-religiosos - 1

En quina llengua es fan els actes religiosos a Catalunya?

ROGER VILACLARA –CR | Només el 24% de les activitats de culte que es realitzen a Catalunya es fan únicament en català. Mentre que aquelles que es fan en català i castellà representen el 31% de totes les activitats de culte. Són dades del Baròmetre sobre la religiositat que la Direcció General d'Afers Religiosos publicarà abans d'acabar aquest curs. Malgrat que el nou estudi encara no s'hagi fet públic, les dades referents al català, recollides per primer cop al baròmetre, s'han pogut conèixer aquest dimecres en el marc de les Jornades RELIG organitzades per Afers Religiosos.
català-relig

Les Jornades RELIG impulsaran la llengua catalana en l'àmbit religiós

GENERALITAT DE CATALUNYA | Els dies 7 i 8 de novembre se celebraran a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya les Jornades RELIG de la Direcció General d’Afers Religiosos sobre 'Bones pràctiques de foment de la llengua catalana en l’àmbit religiós'. Col·laboren en aquestes jornades l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

premi-tortuga-00

La Mostra de Cinema Espiritual celebra vint anys apostant pel talent jove

MOSTRA DE CINEMA ESPIRITUAL | El Districte Administratiu de Barcelona ha acollit aquest dijous l'aniversari de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya. El cicle de la Direcció General d'Afers Religiosos ha celebrat vint anys amb un acte centrat en el talent i la producció jove. També s’ha presentat l’edició d’enguany que explorarà la pobresa, la política i la producció catalana amb 90 projeccions a 40 sales diferents d’arreu del país.

recull de notícies

Veure la fe

podcasts