Vés al contingut

notícies relacionades

Funeral Joan Botam

En el funeral del pare Joan Botam    

CR | Reproduïm la intervenció de Sebastià Janeras que va cloure el funeral del caputxí Joan Botam que es va celebrar aquest dissabte al convent de Sarrià. La celebració va estar presidida per provincial dels caputxins, fra Jesús Romero, i va predicar fra Francesc Castells.
caputxinada

Joan Botam, vist des del convent

EDUARD REY –CR | Potser el primer que cal destacar de fra Joan Botam vist des del convent és la generació a la qual pertanyia. Compartia amb altres vocacions arribades en temps de postguerra el fet de venir d’una família republicana i d’esquerres, i en el seu cas fins i tot amb un to anticlerical.
Botam i Fernàndez diàleg CiJ

“El pare Botam sempre encomanava pau i justícia als quatre vents”

CR | 97 anys de vida i trajectòria del caputxí Joan Botam donen per molts articles. L’ecumenisme, la caputxinada, el treball per la no-violència i la seva vida comunitària podrien ser-ne exemple. Amb motiu de la seva mort aquest dijous al matí, hem demanat a tres persones diferents que ens parlin de la seva figura.
Premi Cassià just

Comiat a les xarxes del pare Joan Botam

CR | Arran de la mort aquest dijous del caputxí Joan Botam, són moltes les mostres públiques de condol que arriben a través de les xarxes socials. La consellera de presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, el director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Carles Armengol, el periodista i polític, David Fernàndez, o la pastora protestant, Marta López, són alguns dels noms que han recordat al pare Botam. També entitats socials com FundiPau, o institucions religioses com la Unió de Religiosos de Catalunya.
pare-botam-2022

Mor el caputxí Joan Botam, el pare de l'ecumenisme a Catalunya

CR | El caputxí Joan Botam ha estat un dels pioners en el diàleg ecumènic a Catalunya. Amb una llarga trajectòria compromesa en la defensa dels drets civils i de la democràcia a Catalunya, ha mort aquest dijous als 97 anys després de molts mesos de salut delicada. Les exèquies se celebraran a l'església dels Caputxins de Sarrià el 2 de desembre a les 11h. 
joan-botam-recull-memorial-cassia-just

El caputxí Joan Botam rep el Memorial Cassià Just

CR | La consellera de la presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, ha entregat personalment el Memorial Cassià Just al caputxí Joan Botam aquest dijous al migdia. Un premi que va atorgar la Direcció General d'Afers Religiosos pel seu compromís al llarg de tota la vida en la defensa de les llibertats civils i dels drets fonamentals. 
pare-botam-2022

El caputxí Joan Botam, premi Memorial Cassià Just 2022

DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA | La Direcció General d’Afers Religiosos ha atorgat el 9è Memorial Cassià Just al pare Joan Botam i Casals, sacerdot caputxí, pel seu compromís al llarg de tota la vida en la defensa de les llibertats civils i dels drets fonamentals. La cerimònia de lliurament del premi està prevista per a principis del 2023.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts