Vés al contingut
Catalunya Religió
taize-escola
Fotografia: FECC.
Galeria d'imatges

FECC Alumnes de les escoles Scala Dei, Tecla Sala, l'Esperança, Santa Teresa de Lisieux i Lestonnac de Barcelona han participat durant el pont de la Immaculada al primer pelegrinatge de l'Escola Cristiana a Taizé. Han estat vint-i-un joves de batxillerat que han viscut l'experiència juntament amb la trobada de monitors de l'agrupament La Traca, de Joves La Salle Catalunya. En total, una cinquantena de persones que han pelegrinat a la comunitat ecumènica de França.

Durant l'estada a Taizé, del 7 a l'11 de desembre, els joves i els acompanyants han seguit la dinàmica pròpia de la comunitat. Han combinat les estones de pregària amb la participació en els grups de reflexió bíblica, els moments de servei comunitari i les dinàmiques de lleure o coneixença. Activitats com un joc de pistes pel poble, una excursió a l’estany de Saint Etienne o una visita al mercat de productes locals.

Els participants han pogut participar en una missa especial que s'ha televisat des de Taizé per tota França. Per fer-ho, s'ha adaptat l'església de la Reconciliació de Taizé com si fos un plató. Un fet que no els mateixos organitzadors del pelegrinatge esperaven.

"Una peregrinació edu-sinodal"

El pelegrinatge també ha donat l'oportunitat de mantenir dues trobades amb els germans de Taizé. Es tracta d'uns encontres que formen part de l'habitual acollida de la comunitat als grups que hi peregrinen i amb els quals s'hi vol establir relació fraternal. En la primera d'aquestes trobades hi han participat els representants de les escoles i de l’acollida de Taizé amb el germà Cristian. En la segona, en canvi, hi ha estat tota la comunitat educativa amb el germà Henry de Taizé. Henry s'ha prestat a respondre els dubtes dels joves, especialment els aspectes relacionats a la vida comunitària i el diàleg ecumènic.

Sent la primera vegada que l’Escola Cristiana ofereix un servei directe d’acció pastoral conjunta més enllà de l’acostumada formació per a agents de pastoral educativa o docents de Religió, aquesta peregrinació "ha tingut un marcat component iniciàtic o, fins i tot, aventurer", asseguren des de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC). Un component que han viscut tant els nois i noies com els nou acompanyants provinents de les institucions de la FECC: Joan Ortín, de Lestonnac-BCN; Oriol Pérez, exvoluntari de Taizé; Ángela Juliana Lima, Mariana Nachicoco Feliciano i Natalia Nana Simao de Scala Dei; Sofía Mejías, Jesús Abenza i Begoña Plaza, de la Fundació Escoles Parroquials; i Eloi Aran, cap d’Àrea d’Identitat i Missió de la FECC.

Pendents encara d’una valoració de les institucions implicades un cop passades les festes de Nadal, la FECC valora molt positivament aquesta peregrinació "edu-sinodal". "Tant pel profit que n’han tret els alumnes com la relació i vivència dels acompanyants", diuen. S’espera repetir aquesta iniciativa per tal que esdevingui, amb els anys, una proposta fixa en el calendari del Departament de Pastoral de l’Escola Cristiana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.