Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Ja està a la venda ’Kellia’, un joc de taula cooperatiu d’estratègia sobre els pares i les mares del desert. Ha estat creat i il·lustrat pels germans de la Comunitat de Taizé i, concretament, el disseny l’ha fet el germà Bernat. El joc combina espiritualitat, ajuda mútua i ecologia.

Al segle IV després de Crist, en una zona remota d’Egipte, un grapat d’homes i dones es van instal·lar al desert a la recerca de Déu. S’hi van estar en petites cabanes anomenades ’kellia’, als afores d’un poble. De seguida van veure que la vida al desert no era gens fàcil. Havien de garantir la seva supervivència, acceptar els riscos d’un hàbitat hostil, cultivar la terra i, sobretot, lluitar contra els seus propis dimonis. Aquestes persones es van acabar convertint en els primers ermitans cristians.

Els germans de Taizé expliquen aquest relat per presentar el seu nou joc de taula com una “aventura captivadora”.

Un joc que té una relació especial amb la parròquia de Sant Antoni de Vilanova i la Geltrú perquè, precisament, sant Antoni va ser un d’aquests pares del desert.

El joc es recomana per a persones de més de 12 anys, té una durada d’uns 50 minuts i ja es pot comprar a través d’internet o a la botiga de la Comunitat de Taizé. Les instruccions del joc es poden trobar en català al web de la comunitat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.