Vés al contingut
Catalunya Religió
campanes-bdn-3
Fotografia: Campaners de Badalona.

Campaners de Badalona La sala d'actes del Museu de Badalona ha acollit aquest cap de setmana les II Jornades de Campanologia de la ciutat. Durant la trobada, han tingut lloc les conferències de l'antropòleg Francesc Llop i el campanòleg Xavier Pallàs.

Durant les intervencions, Francesc Llop ha posat de manifest les notables diferències entre els campaners antics i els moderns. "Mentre els primers eren considerats professionals en aquesta disciplina, els campaners actuals tenen una perspectiva més associativa", ha explicat. Els campaners reconeixen que són hereus d'una rica tradició que "han de mantenir viva i adaptar a les exigències i circumstàncies del segle XXI".

D'altra banda, Xavier Pallàs ha ofert una detallada explicació del procés de fabricació d'una campana, basant-se en un exemple del segle XVII. Ha començat amb els documents contractuals, desgranant pas a pas els processos i materials necessaris per a la seva elaboració. A més a més, ha proporcionat una visió breu de l'evolució de les campanes i els fonedors de la província de Girona, el seu àmbit d'estudi principal.

Difondre el coneixement del món de la campana

A les jornades hi han participat una quarantena de persones, entre les quals la regidora de Cultura de Badalona, Vanesa González. Les II Jornades de Campanologia han estat una oportunitat per aprofundir en aquesta disciplina, tant des de la perspectiva històrica com des de la contemporània. L’organització d’activitats com aquesta és un dels objectius bàsics de Campaners de Badalona, que busca difondre el coneixement del món de la campana a la ciutat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.