Vés al contingut

notícies relacionades

escola campaners 2024

Acaba amb èxit la primera edició de l’Escola de Campaners de la Vall d’en Bas

VÍCTOR RODRÍGUEZ -CR | "Donem-ne gràcies i donem-nos gràcies", així s'expressava Pere Domènech, rector d'Olot, en dirigir-se al públic que esperava per gaudir de la mostra de tocs. I és que aquest passat dissabte una cinquantena de persones, entre amics, veïns i curiosos van aplegar-se a redós de l'església de Sant Romà de Joanetes per escoltar els diferents tocs manuals de campanes que s'han ensenyat durant aquesta primera edició a l'Escola de Campaners.

El_Pinell_de_Brai_-_panoramio

Mor un jove de 30 anys en rebre un cop de campana a l'església de Pinell de Brai

ACN | Un jove de 30 anys ha mort aquest dissabte al matí en rebre un cop de campana a l'església de Pinell de Brai (Terra Alta), segons han confirmat els Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat. L'avís del succés s'ha rebut pels voltants de les 07.30 hores a la parròquia de Sant Llorenç –situada a la cèntrica plaça de la vila- quan s'estava fent el tradicional toc de campanes per anunciar la festa de Santa Magdalena.

DSC_1325

Coses d'Antes: La matraca de campanar

VÍCTOR RODRÍGUEZ –CR | Per Setmana Santa, el silenci és més present que mai. I a les esglésies hi ha el costum d’emmudir les campanes des de Dijous Sant fins a la celebració de la Vetlla Pasqual. Durant aquest cicle, curt, però intens i importantíssim dins el calendari cristià, hi havia un antic instrument que tenia la funció de substituir les campanes en aquests dies de dolor i d’espera. Avui, a Coses d'Antes, parlem de la matraca de campanar.

panoràmica

Veure la fe