Vés al contingut
admin dj. 28/05/2020

(CR) Llibertat d’educació i dret dels pares a triar el centre educatiu per als seus fills i filles. Aquest són els principis que recorden els bisbes catalans enmig de les critiques de l’escola concertada als canvis de criteris en la preinscripció escolar a Catalunya. El comunicat conjunt de la darrera reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense també reitera que s’ha de considerar “l’escola concertada com a part del servei educatiu a Catalunya, tal com indica la Llei d’Educació de Catalunya LEC (2009)”.

Els bisbes fan aquestes consideracions en suport a les crítiques que les darreres setmanes s’han fet des de l’escola concertada -i en concret des de les escoles cristianes- al Departament d’Educació de la Generalitat. Aspectes vinculats a la manca de suport a les escoles concertades durant el confinament, en la reobertura, o en la preinscripció. Denuncien que no se’ls ofereix un suport en consonància amb el servei públic que realizen i que reconeix la Llei d’Educació consensuada fa deu anys. Les queixes que ja tenien abans de la pandèmia, s'ha reforçat aquests dies.

En aquesta línia, els bisbes catalans també mostren la seva “preocupació” per la “decisió de la Conselleria d’Educació de la Generalitat de Catalunya de no renovar el concert a les escoles amb educació diferenciada i demanen que es reconsideri aquesta decisió”.

El comunicat valora “molt el treball exemplar que la comunitat educativa ha portat a terme durant el període de confinament envers els infants, adolescents i joves, i donant tot tipus de suport a les famílies”.

 

Comunicat de la reunió n. 236 de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET)

El dimarts 26 de maig de 2020, els Bisbes que formen la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) han celebrat la reunió número 236 de la Conferència, en la qual han pogut participar-hi tots amb modalitat telemàtica.

1. Els Bisbes han tractat sobre el retorn progressiu a la normalitat de les celebracions litúrgiques i l’activitat pastoral a les parròquies i temples de les 10 diòcesis amb seu a Catalunya a partir de l’aplicació de les diverses fases de desconfinament a les diferents regions sanitàries, i manifesten la seva acció de gràcies pel retorn a la normalitat del culte cristià tan essencial per a tots els fidels.

2. També han tractat diferents qüestions relatives a l’ensenyament i han valorat molt el treball exemplar que la comunitat educativa ha portat a terme durant el període de confinament envers els infants, adolescents i joves, i donant tot tipus de suport a les famílies.

En aquests moments d’emergència educativa, han expressat el desig que sigui respectada la llibertat d’educació i el dret dels pares a triar el centre educatiu per als seus fills i filles, i que es consideri l’escola concertada com a part del servei educatiu a Catalunya, tal com indica la Llei d’Educació de Catalunya LEC (2009).

En aquest sentit, els bisbes veuen amb preocupació la recent decisió de la Conselleria d’Educació de la Generalitat de Catalunya de no renovar el concert a les escoles amb educació diferenciada i demanen que es reconsideri aquesta decisió.

3. D’acord amb les indicacions de la Comissió Executiva de la CEE, se celebrarà a les Catedrals de les deu Diòcesis amb seu a Catalunya una eucaristia per les víctimes del Covid-19, i alhora per homenatjar la gent gran i agrair el treball de tantes persones per poder superar aquesta pandèmia. A cada diòcesi s’anunciarà oportunament la data concreta i l’hora.

4. Els Bisbes també han agraït i s’han fet ressò de la decisió del Sant Pare Francesc d’anunciar un Any Laudato si’del 24 de maig de 2020 al 24 de maig de 2021, clamant per «un món més fratern i més sostenible», en el 5è. aniversari de la publicació de la seva Encíclica social i ecològica, Laudato si‘.

Finalment, demanen als cristians que, ben units a les intencions del Sant Pare, continuïn perseverant en la pregària confiada perquè el Senyor, per la intercessió de la nostra Mare i Patrona, Santa Maria de Montserrat, ens alliberi d’aquesta pandèmia i de les seves preocupants conseqüències socioeconòmiques i sanitàries.

Tarragona, 26 de maig de 2020

 

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.