Vés al contingut

notícies relacionades

Debat electoral 2024 escola

Acord dels partits polítics per millorar l'infrafinançament de l'escola concertada

GLÒRIA BARRETE -CR | Més finançament, augment de plantilles, més recursos per a l'alumnat vulnerable i les aules d'acollida, i un gran pacte educatiu de país. Aquests són els quatre blocs que els partits polítics van debatre aquest dimecres a la tarda a l'escola Dominiques de Barcelona convidats per la plataforma Escola de Gent, que aplega totes les escoles concertades de Catalunya. I a priori, malgrat sembli mentida, tots els partits estaven a favor d'augmentar el finançament i els recursos de l'escola concertada.

escola-sagrats-cor-vedruna

L’escola dels Sagrats Cors de Torelló passa a titularitat de la Fundació Vedruna

VEDRUNA | La Congregació de les Missioneres dels Sagrats Cors ha decidit traspassar la titularitat de l’escola dels Sagrats Cors de Torelló a la Fundació Vedruna Catalunya Educació (FVCE). Amb la de Centelles, que aquest curs ja s’ha incorporat a Vedruna, són les dues úniques escoles que les missioneres tenen a Catalunya.

Un 26% d'alumnes de la diòcesi de Girona cursen religió catòlica

(Bisbat de Girona) Un total de 30.945 alumnes de centres de titularitat pública i d’escoles cristianes de la diòcesi de Girona estan matriculats, durant aquest curs 2021-2022, a l’assignatura de religió catòlica, el que representa un 26,38%. D’aquest total, 10.662 alumnes estudien en centres públics i 20.283 en escoles cristianes.

“L’escola concertada ens estem trobant amb un ‘no’ a tot Catalunya”

(Laura Mor –CR) Se senten exclosos, ignorats i discriminats. El mes de febrer el Departament d’Educació va anunciar la creació de la Taula Local de Planificació. Un espai d’àmbit municipal que ha de negociar com organitzar i distribuir les places escolars del proper curs. Quan l’escola concertada ha sol·licitat de formar-ne part, o bé no ha rebut resposta o, en molts casos, la resposta ha estat negativa.

La concertada denuncia que Educació l’exclou de la planificació municipal de places

(CR) Les darreres setmanes més de 600 centres concertats i les AMPA han sol·licitat a l’Administració de formar part de les noves Taules locals de planificació Educativa. Però, en un bon nombre de casos, el Departament s’hi ha oposat. En una nota conjunta, les entitats representatives de l’escola concertada a Catalunya demanen als serveis territorials que es replantegin aquesta decisió de manera que l’escola concertada també estigui presents en aquest espai, i no només en les comissions de participació.

L’escola concertada visibilitza el malestar a la plaça Sant Jaume

(Jordi Llisterri –CR) Concentració de protesta unitària de l’escola concertada a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant de la seu de la Generalitat. Aquest dilluns a la tarda representants de les famílies, del professorat, dels sindicats i de les entitats titulars s’han manifestat conjuntament per reclamar el desplegament de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i fer efectiva la gratuïtat de tota l’escola.

panoràmica

Veure la fe

podcasts