Vés al contingut

notícies relacionades

escola-sagrats-cor-vedruna

L’escola dels Sagrats Cors de Torelló passa a titularitat de la Fundació Vedruna

VEDRUNA | La Congregació de les Missioneres dels Sagrats Cors ha decidit traspassar la titularitat de l’escola dels Sagrats Cors de Torelló a la Fundació Vedruna Catalunya Educació (FVCE). Amb la de Centelles, que aquest curs ja s’ha incorporat a Vedruna, són les dues úniques escoles que les missioneres tenen a Catalunya.

Un 26% d'alumnes de la diòcesi de Girona cursen religió catòlica

(Bisbat de Girona) Un total de 30.945 alumnes de centres de titularitat pública i d’escoles cristianes de la diòcesi de Girona estan matriculats, durant aquest curs 2021-2022, a l’assignatura de religió catòlica, el que representa un 26,38%. D’aquest total, 10.662 alumnes estudien en centres públics i 20.283 en escoles cristianes.

“L’escola concertada ens estem trobant amb un ‘no’ a tot Catalunya”

(Laura Mor –CR) Se senten exclosos, ignorats i discriminats. El mes de febrer el Departament d’Educació va anunciar la creació de la Taula Local de Planificació. Un espai d’àmbit municipal que ha de negociar com organitzar i distribuir les places escolars del proper curs. Quan l’escola concertada ha sol·licitat de formar-ne part, o bé no ha rebut resposta o, en molts casos, la resposta ha estat negativa.

La concertada denuncia que Educació l’exclou de la planificació municipal de places

(CR) Les darreres setmanes més de 600 centres concertats i les AMPA han sol·licitat a l’Administració de formar part de les noves Taules locals de planificació Educativa. Però, en un bon nombre de casos, el Departament s’hi ha oposat. En una nota conjunta, les entitats representatives de l’escola concertada a Catalunya demanen als serveis territorials que es replantegin aquesta decisió de manera que l’escola concertada també estigui presents en aquest espai, i no només en les comissions de participació.

L’escola concertada visibilitza el malestar a la plaça Sant Jaume

(Jordi Llisterri –CR) Concentració de protesta unitària de l’escola concertada a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant de la seu de la Generalitat. Aquest dilluns a la tarda representants de les famílies, del professorat, dels sindicats i de les entitats titulars s’han manifestat conjuntament per reclamar el desplegament de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i fer efectiva la gratuïtat de tota l’escola.

Mar Pla: “És fonamental col·laborar en l’AMPA per aconseguir una educació completa dels fills”

(Glòria Barrete –CR) Maria del Mar Pla Manual-Rimbau és la nova presidenta de la Confederació Cristiana d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya –CCAPAC–. Assumeix el càrrec en substitució d’Albert Alegre, que ha estat el president els darrers tres anys. Gironina de naixement, Mar Pla era fins ara la secretària de la Confederació. Treballa al Servei Meteorològic de Catalunya i té dos fills escolaritzats a l’escola Lestonnac de Barcelona.

Quant costa l’escola concertada?

(Jordi Llisterri –CR) L’escola concertada escolaritza un 32% dels alumnes de Catalunya i rep un 21% del pressupost del Departament d’Educació de la Generalitat. Aquesta és una de les dades que destaca una nova campanya informativa conjunta de les escoles concertades que inclou el suport de la Fundació d’Escoles Cristianes de Catalunya.

panoràmica

Veure la fe

podcasts