Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Fundació Escola Cristiana de Catalunya) Les entitats representatives de les titularitats i de les famílies de l’escola concertada de Catalunya s’han mostrat “sorpreses i indignades” en rebre la comunicació del Departament d’Educació segons la qual queden excloses del repartiment de material de protecció sanitari en el procés de preinscripció. Fa menys d’un mes, precisament, l’escola concertada sol·licitava per carta al President de la Generalitat l’aplicació anàloga de les mesures previstes per a la COVID-19 també als seus centres. Tot i això, com no podia ser d’una altra manera, garantiran l’acompliment de les normes dictades per les autoritats sanitàries.

“L’exclusió demostra un cop més que, aparentment, no totes les escoles formem part del Servei d’Educació de Catalunya”, es queixen els representants dels centres concertats. Un Servei d’Educació de Catalunya que veuen menystingut no sols per mesures d’exclusió com aquesta, sinó per “l’infrafinançament que pateix l’escola concertada de forma sistemàtica” i que el sector ha denunciat reiteradament els darrers anys.

L’escola concertada lamenta que els seus centres, que formen part del Servei d’Educació de Catalunya (escola pública i concertada sostinguda amb fons públics) i que davant aquesta crisi estan en la mateixa situació que els públics, no tinguin les mateixes disponibilitats ni els mitjans econòmics que els permetin fer front a la despesa que representarà la “compra ingent” de material sanitari -guants, hidrogels, mascaretes i d’altres- en el seus centres. “Pensem, doncs, que és socialment necessari que aquesta cobertura també pugui aplicar-se als nostres docents i alumnes, així com al personal d’administració i serveis”, demanen.