Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(CR/SIC) De divendres a diumenge se celebren a Tortosa les VIII Jornades de Formació per a Catequistes que organitza el Secretariat Interdiocesà de Catequesi (SIC). Com a novetat, enguany hi dediquen un espai específic als catequistes d'entre 18 i 25 anys perquè puguin "compartir les experiències fundants de la vida cristiana".

El programa inclou aquest 'Espai Jove' com a "marc de convivència" on aprofundir la fe, fer vincles d'amistat i convivència amb altres catequistes joves i iniciar-se als conceptes bàsics de què vol dir ser catequista i fer catequesi.

Les jornades preveuen també tretze cursos diferents que van adreçats a les diverses edats que configuren els espais catequètics de les nostres comunitats cristianes. Ponències conjuntes, espais per a compartir l’experiència catequètica i, sobretot, la celebració conjunta de la fe contribuiran a formar i enfortir els catequistes en la seva vocació eclesial d’educació de la fe de persones de totes les edats.

La Laudato si' de fons

El professor de Teologia moral Víctor Cardona parlarà diumenge de com 'Educar per a la contemplació agraïda del món segons Laudato si’'. Amb el lema 'Ajudar a fer el salt cap al Misteri', que s’inspira en el capítol sisè d'aquesta encíclica del papa Francesc, l'organització vol comunicar un estil catequètic que impliqui “gratitud i gratuïtat, és a dir, un reconeixement del món com un do rebut de l’amor del Pare, que provoca com a conseqüència actituds gratuïtes de renúncia i gestos generosos” (LS 220).

L'equip de professors el conformen Alexis Bueno, Enric Termes, Joan Antoni Castillo, Rodolf Puigdollers, Carles Muniz, Isabel Campmany, F. Xavier Morell, Antoni Elvira, Juan Bosco Faner, Maribel Gener, Felip-Juli Rodríguez, Ricard Hernández, Josep Lluís Arin, Eugeni Rodríguez, Antoni Vadell, Salvador Gras i Joan Àguila.

El curs passat les jornades es van celebrar a Andorra, on es va valorar la necessitat que viuen els catequistes de sentir-se acocmpanyats.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.