Vés al contingut

notícies relacionades

“El bisbe Vadell va ser el gran inspirador de la renovació de la catequesi”

(CR) Després de la mort del bisbe auxiliar de Barcelona Antoni Vadell aquest dissabte a la matinada, el director del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears, Joan Àguila, ha dedicat unes paraules en record del bisbe i de la seva tasca com a president del SIC. "El bisbe Vadell va ser el gran inspirador del nou impuls que se li vol donar a la catequesi des del SIC", ha expressat en un missatge que ha fet arribar a C

La catequesi apuntala a Montserrat el mètode del “fes i confia”

(Laura Mor –CR/Montserrat) “Una de les conviccions irrenunciables dels catequistes és que no preparem per un sagrament, sinó que posem les bases per una fe que anem madurant al llarg de tota la vida”. Des del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears n’estan convençuts. I així ho ha defensat el seu director, Joan Àguila, a les jornades de formació que han celebrat a Montserrat.

“La catequesi serà una excusa per fer una gran renovació parroquial”

(Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears) El Seminari de Vic ha acollit aquest cap de setmana un espai de formació per generar preguntes entorn del nou itinerari d’iniciació cristiana que proposa el Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears (SIC).

"En la catequesi ens trobem amb adults que tornen a la fe"

(Bisbat de Lleida) El bisbe auxiliar de Barcelona, Toni Vadell, i també president del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya, va impartir fa uns mesos un curs a Lleida i aquí us deixem amb una entrevista. Com podem motivar als infants i joves amb la catequesi?

La catequesi a Catalunya i Balears. Un informe

(Laura Mor –CR) Les famílies segueixen demanant formació cristiana per als seus fills. Cada cop són menys i arriben sense “el pòsit de la fe”. Els catequistes, de perfil vocacional, se senten desanimats: tenen molta feina i constaten pocs resultats tangibles. Però entenen que les preguntes essencials es mantenen i que el cristianisme del futur té “possibilitats de ser creatiu i significatiu”.

Sortir: el primer repte de la catequesi

(Laura Mor –CR) “Personalitzar creativament itineraris catequètics”. Aquest és el repte que llancen les properes jornades interdiocesanes de responsables de catequesi. La formació tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona els dies 6 i 7 de juliol i s'ofereix en sintonia amb el magisteri del papa Francesc.

Veure la fe