Vés al contingut

notícies relacionades

La catequesi busca protecció i refugi a Montserrat

(CR) Els catequistes tenen una cita a l’agenda. Arriba després d’un any sense poder-se trobar de forma presencial per la pandèmia. De divendres 19 a diumenge 21 celebren a Montserrat les Jornades de Formació de Catequistes que organitza el Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears (SIC). La tretzena edició situa el servei d’anunci de l’evangeli als peus de la Moreneta.

“L’equip de catequesi no pot tenir propòsits contradictoris”

(Laura Mor –CR) Ho han sentit del dret i del revés. Per treballar en equip a la parròquia cal tenir clar quin és l’objectiu del servei i que sigui compartit per tothom. Els participants les Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, celebrades aquest divendres i dissabte, s’emporten feina a la comunitat cristiana d’origen. Ara els toca recordar què els mou, repensar hàbits i dinàmiques per incloure totes les mirades i centrar-se en el més important.

Vic acull la formació de 250 voluntaris per la renovació de la catequesi

(SIC) Què poden fer els catequistes si els infants, els joves i les famílies els arriben sense experiència de fe? Què passa quan la catequesi es converteix en una activitat extraescolar més? Poden seguir les sessions els més menuts amb un baix nivell de lectoescriptura? Què cal fer perquè pares i mares i el conjunt de la comunitat parroquial s’impliquin en la catequesi? I si participen poc a missa?

35 preguntes curioses que fan nens i joves a catequesi

(Laura Mor –CR) Preguntes divertides, ingènues, atrevides i colpidores. Dubtes matussers i molta curiositat. Recopilem aquí un seguit d'anècdotes sorprenents i també de preguntes de difícil resposta que infants i joves han formulat a una vintena de catequistes. El tema de la mort i el dolor del món són els més recurrents.

La catequesi a Catalunya i Balears. Un informe

(Laura Mor –CR) Les famílies segueixen demanant formació cristiana per als seus fills. Cada cop són menys i arriben sense “el pòsit de la fe”. Els catequistes, de perfil vocacional, se senten desanimats: tenen molta feina i constaten pocs resultats tangibles. Però entenen que les preguntes essencials es mantenen i que el cristianisme del futur té “possibilitats de ser creatiu i significatiu”.

Sortir: el primer repte de la catequesi

(Laura Mor –CR) “Personalitzar creativament itineraris catequètics”. Aquest és el repte que llancen les properes jornades interdiocesanes de responsables de catequesi. La formació tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona els dies 6 i 7 de juliol i s'ofereix en sintonia amb el magisteri del papa Francesc.

Caldes de Montbui acull tres dies de formació per a catequistes

(SIC) El SIC ha programat les IX Jornades de Formació de Catequistes a Caldes de Montbui. 'L’Evangeli... de generació en generació' és el tema general de les IX Jornades de Formació de Catequistes que cada any organitza el Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears (SIC). Seran a Caldes de Montbui, a la diòcesi de Terrassa, els dies 11, 12 i 13 de novembre de 2016.

panoràmica

Veure la fe

podcasts