Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri –CR) Tarragona, Andorra, Montserrat, Lleida, Tortosa, Vic, Reus i Barcelona, són alguns dels llocs on els darrers deu anys s'ha celebrat la Jornada de Mestres i Professors de Religió de les diòcesis catalanes. Aquesta jornada anual és un espai de trobada i de formació que se celebrada cada any en un bisbat diferent i que aplega professors de religió de l'escola pública i la concertada.

Aquest any, la desena edició, es va fer dissabte a La Salle Bonanova de Barcelona. Acostuma a ser una trobada concorreguda i aquesta vegada va aplegar més de quatre-cents professors. Amb el lema "Aprendre. Ensenyar", la ponència central va estar dedicada a la Laudato Si'. El jesuïta Llorenç Puig va remarcar la dimensió educativa d'aquest encíclica ecològica del papa: "Francesc està convençut que no tot està perdut i que Déu ens dóna la capacitat de reaccionar".

La Jornada està organitzada pel Secretariat Interdiocesà de l'Ensenyament de la Religió a Catalunya i per la Fundació Escola Cristiana de Catalunya. És una trobada per conèixer la realitat d'altres professors i mestres i per posar-se al dia a través dels tallers i de ponències sobre temes de fons. Una jornada per posar-se al dia. Ho expliquen en aquest vídeo representants els representants de les entitats organitzadores de la trobada. Rosa Maria Piqué, responsable de Pastoral de la Fundació Escola Cristiana; l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; i Maria Carme Pinilla, delegada d'Ensenyament del bisbat de Vic. Els tres expliquen el moment que viuen els professors de religió. El president del Consell Escolar de Catalunya, Lluís Font, que va assistir a la trobada en representació de la consellera d'Ensenyament, també valora la importància de la presència del fet religiós dins de l'escola.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.