Vés al contingut

notícies relacionades

Escola-Mare-Deu-Soledat

L'Escola Salesianes Sant Andreu passarà a ser pública el curs que ve

INSPECTORIA MARIA AUXILIADORA | L'Escola Mare de Déu de la Soledat, del barri de Sant Andreu de Barcelona, pertanyent a la fundació civil del mateix nom, passarà a formar part de la xarxa d'escoles públiques a partir del curs 2023-2024. Així ho ha anunciat el centre educatiu en un comunicat. 

Un 26% d'alumnes de la diòcesi de Girona cursen religió catòlica

(Bisbat de Girona) Un total de 30.945 alumnes de centres de titularitat pública i d’escoles cristianes de la diòcesi de Girona estan matriculats, durant aquest curs 2021-2022, a l’assignatura de religió catòlica, el que representa un 26,38%. D’aquest total, 10.662 alumnes estudien en centres públics i 20.283 en escoles cristianes.

Professors de Religió, professors del Servei d'Educació de Catalunya

(Jordi Llisterri -CR/Solsona) Els professors de Religió són professors del Servei d'Educació de Catalunya. Un Servei que es basa en la doble xarxa pública i concertada, però tota fent un servei públic educatiu. Una obvietat que contempla la Llei d'Educació de Catalunya. Però que es va haver de recordar una vegada més en la inauguració de la XI Jornada de professors de Religió de les diòcesis catalanes que va fer aquest dissabte a Solsona.

Professors de Religió, deu anys de trobada

(Jordi Llisterri –CR) Tarragona, Andorra, Montserrat, Lleida, Tortosa, Vic, Reus i Barcelona, són alguns dels llocs on els darrers deu anys s'ha celebrat la Jornada de Mestres i Professors de Religió de les diòcesis catalanes. Aquesta jornada anual és un espai de trobada i de formació que se celebrada cada any en un bisbat diferent i que aplega professors de religió de l'escola pública i la concertada.

Els whatsapps dels professors de religió treuen fum

(David Casals i Vila –CR) A la classe de religió catòlica, hi ha tot tipus d'alumnes i, a Catalunya, molts d'ells no són de famílies catòliques practicants. Per això, "una cosa és el plantejament de l’assignatura a nivell curricular i l'altra, la realitat", ha explicat en declaracions a CatalunyaReligió.cat Maissa Noguera, que imparteix classe de religió en un institut del barri del Raval de Barcelona.

"Cal replantejar l'ensenyament de la religió confessional en els centres públics"

(Josep Casellas –CR/Girona) “La classe de religió confessional catòlica als centres públics” és el títol de la lliçó inaugural que va pronunciar Pere Micaló, professor de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona (ISCRG), aquest dijous en el transcurs dels actes d’inauguració del curs acadèmic 2014-2015 d’aquest centre.

panoràmica

Veure la fe