Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Justícia i Pau) Nou acord per constituir un Fons d’habitatges que s’adjudicaran en règim de lloguer destinat a polítiques socials. L'han subscrit 10 entitats que treballen en l’àmbit de l’habitatge social, entre les quals Justícia i Pau, juntament amb altres entitats municipalistes i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha signat aquest divendres al matí un conveni per crear aquest Fons d’habitatges aprovat pel Parlament de Catalunya a sol·licitud de la Plataforma per al Dret a l’habitatge Digne, de la qual Justícia i Pau en forma part. Inicialment, s’integraran en el fons els habitatges públics de la Generalitat, dels Ajuntaments, els habitatges de les borses municipals de lloguer, els habitatges d’inclusió i els habitatges de les entitats financeres que han estat cedits fins al moment a les administracions i estaran gestionats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i els Ajuntaments.

Els habitatges que s’incloguin en el fons hauran de ser adjudicats sempre per una administració pública, per un període mínim de 5 anys, i el preu del lloguer haurà de ser almenys un 20% inferior al preu de mercat. Els llogaters d’aquests habitatges podran demanar un ajut al pagament del lloguer que garanteixi que el lloguer que paguen no supera els percentatges sobre els seus ingressos fixats a l’acord.

L’acord inclou també un compromís anual per incrementar el fons de lloguer destinat a polítiques socials per part de l’administració i els ajuntaments.

Finalment, també es preveu un mecanisme pel qual les entitats financeres o els grans tenidors d’habitatges puguin integrar-se dins el fons pels habitatges que gestionin directament aquestes entitats, sempre que es compleixin els requisits que consten a l’acord. Així mateix, caldrà que es comprometin a no realitzar desnonaments de famílies en situació de vulnerabilitat residencial.

Entre les entitats que subscriuen aquest conveni, també hi ha Càritas Diocesana de Barcelona, Càritas Diocesana de Lleida i la Fundació Arrels.