Vés al contingut

notícies relacionades

santa anna

Els partits polítics defensen els drets socials: "No podem fer política des dels despatxos"

AINA ARGUETA-CR | Els drets socials marquen l'agenda política de molts partits. És per això, que l'Hospital de Campanya de Santa Anna ha organitzat la taula rodona "La ciutat dels invisibles. Incidència política des dels més vulnerables" que ha abordat el paper dels drets socials en les properes eleccions del 23 de juliol, on diversos representants polítics i entitats socials han expressat els reptes que hi ha en qüestió d'habitatge, migració i justícia social.
compareixença-sjd-drets-socials

Sant Joan de Déu demana “agilitat i valentia” per impulsar la llei del sensellarisme

SANT JOAN DE DÉU | Aquesta llei ha de ser la més important de la legislatura". El director de Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona i coordinador de l'àrea Social de Sant Joan de Déu Espanya, Salvador Maneu, ha comparegut a la ponència de la Comissió de Drets Socials del Parlament de Catalunya amb relació a la proposició de llei de mesures transitòries i urgents per a fer front i erradicar el sensellarisme. En el seu discurs ha demanat "agilitat i valentia per no deixar escapar aquest moment". 

Càritas Barcelona demana augmentar la prestació per fill a càrrec

(CR/Càritas Barcelona) Les polítiques d’habitatge, d’ingressos mínims i de treball afecten especialment les llars monoparentals. Càritas Barcelona torna a denunciar qüestions estructurals no resoltes. I alerten de les situacions de pobresa en menors de 18 anys.

Càritas Caldes inaugura un pis social al Santuari del Remei

(Càritas Terrassa) El departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Caldes treballa conjuntament amb Càritas Caldes, sota l’empara de Càritas Diocesana de Terrassa, per dur a terme un projecte d’habitatge social a la rectoria del Remei, el Santuari del Remei.

Llars Horitzó: un projecte per promoure un envelliment digne

(Càritas Barcelona) L’edifici Llars Horitzó, ubicat al passeig de la Rambla de Badalona, té 17 places i actualment hi conviuen 13 homes i 4 dones amb una mitjana d’edat de 70 anys. Abans d’entrar-hi no podien accedir a un habitatge per la seva situació econòmica i residien en habitacions de pisos compartits, havien patit desnonaments i/o venien de situació de carrer. A Llars Horitzó disposen d’una habitació pròpia amb bany i comparteixen espais i serveis comuns com menjador, cuina i bugaderia. 

La Fundació Pere Tarrés en alerta pels desnonaments de famílies amb infants

(Laura Mor –CR) Habitatges sense finestres, amb humitats, situacions d’amuntegament. Famílies senceres, amb infants, desnonades. Pisos compartits. Pisos ocupats. Habitacions rellogades. Domicilis amb una sola habitació. Nens que fan els deures damunt del llit. Joves que, en 14 anys, han passat per 15 habitatges diferents. Són situacions d’inseguretat, desprotecció i desarrelament que condicionen la salut emocional i física d’infants i joves.

panoràmica

Veure la fe