Vés al contingut
Catalunya Religió dg. 25/03/2018

El cardenal Omella demana "seny" i "diàleg"

(CR) L'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, s'ha pronunciat aquest divendres al vespre sobre els empresonaments dels líders polítics catalans. Pujol afirma en un missatge a Twitter que "ens dol molt la situació dels empresonaments, que fa més difícil un futur en convivència". Per això, demana que "preguem per la pau i la reconciliació.

El president de la Conferència Episcopal Tarraconense també va ser el primer en manifestar el novembre la seva preocupació després de l'empresonament dels membres del Govern elegits pel Parlament de Catalunya o en condemnar la violència policial de l'1 d'octubre el mateix dia del referèndum. 

D'altra banda, aquest dissabte a la tarda el cardenal Joan Josep Omella també ha publicat un missatge a Twitter, que parla de manera general d'"un moment de trasbals" en la societat catalana. Sense referir-se directament als empresonaments, l'arquebisbe de Barcelona diu que prega "per la pau i la serenitat" i demana "que el seny de tots permeti el diàleg, la convivència i la germanor del nostre poble".

En un document conjunt, el passat mes de febrer els bisbes catalans ja van expressar que els "preocupava" la situació de "la presó preventiva d’alguns antics membres del govern i d’alguns dirigents d’organitzacions socials". També demanaven "una solució justa" a "un problema polític de primer ordre".

Altres bisbes ja havien manifestat el seu malestar pels empresonaments de líders polítics catalans i la setmana passada l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, va visitar Jordi Cuixart i Jordi Sànchez a la presó de Soto del Real.

Altres mitrats catalans han demanat visitar els presos però no se'ls ha concedit el permís. Aquest divendres si que ha estat amb Oriol Junqueras el monjo de Montserrat, Sergi Gelpí. És el mateix monjo que abans de l'1 d'octubre va denunciar que"s’han amenaçat i en alguns casos fins vulnerat drets fonamentals”.

El cardenal i arquebisbe emèrit de Barcelona, Lluís Martínez i Sistach, també ha criticat a través del seu compte de Twitter els empresonaments dels líders catalans:

El bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés s'ha manifestat a Twitter per lamentar "un nou obstacle a la solució dialogada i pacífica del conflicte que viu avui Catalunya"

El bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, ha demanat treballar "per la justícia, la veritat, el bé comú i la pau social"

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.