Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha publicat un comunicat contra l'empresonament dels líders polítics dictat pel jutge Llarena arran les acusacions múltiples per l'organització del referèndum de l'1 d'octubre. L'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, també va criticar la decisió del jutge a través d'una piulada. Reproduïm íntegrament el missatge de Montserrat:

"La situació que es viu a Catalunya és molt preocupant i molt dolorosa. Els empresonaments preventius, incomprensibles per a molta gent, estan creant una inquietud notable. A més, dificulten la possibilitat d'una distensió que faciliti camins de solució al problema polític que ens afecta tots i que no voldríem que s'agreugés. Per això és important mantenir la capacitat d'afrontar el moment present des de la reflexió i del diàleg; un diàleg sense humiliacions que molts des de fa temps demanem. Cal que cadascú tregui el millor d'ell mateix per superar la situació d'una forma pacífica i democràtica, tal com deien els bisbes de Catalunya en la seva Nota del 16 de febrer passat. Hem de ser conscients que cal mantenir el cap fred i actuar més racionalment que no pas visceralment. Amb voluntat de pau, de justícia i de reconciliació, demanem a la Mare de Déu que il·lumini "la catalana terra" (cf. Virolai) en aquesta hora de greu dificultat".

Divendres l'arquebisbe Jaume Pujol també es va mostrar dolgut pels empresonaments i el cardenal Joan Josep Omella s'ha referit a la situació catalana aquest dissabte.