Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Direcció General d'Afers Religiosos) Des d'aquest dilluns i fins dimarts 19 de setembre es poden sol·licitar els ajuts RELIG 2017. A través d'aquesta convocatòria, la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge promou la innovació i la recerca sobre afers religiosos amb la finalitat d’obtenir resultats científics i propostes d’intervenció aplicables en l’àmbit de la diversitat religiosa.

L’objecte de la convocatòria és atorgar ajuts a les universitats que formen part del sistema universitari català per a la realització de projectes de recerca originals i inèdits en matèria de diversitat religiosa. Els projectes s’han de realitzar en el període màxim d’un any a comptar de la notificació de la resolució de concessió de l’ajut. Amb una dotació pressupostària de 18.000 euros, i mitjançant la Resolució GAH/1386/2017, es poden presentar sol·licituds des del 28 d’agost fins al 19 de setembre. Tota la informació i formularis en aquest enllaç.

La convocatòria 2017 considera prioritari subvencionar els treballs de recerca que versin sobre algun d’aquests temes:

  • Participació de les comunitats religioses en una cultura pública comuna.
  • Diàleg interreligiós, diàleg entre una determinada fe i la cultura catalana i occidental actual i/o diàleg entre ateisme o agnosticisme i religió o fe.
  • Religió i mitjans de comunicació.

El compromís de la Direcció General d’Afers Religiosos amb el foment de la recerca en aquesta matèria es manté des del 2014 amb la primera convocatòria RELIG. Des del 2014 s’han dut a terme ja tres convocatòries que han permès donar suport a un total de 25 projectes distribuïts territorialment per tot Catalunya entre centres públics i privats del sistema universitari català. Tota la informació a l’apartat de recerca del web d’afers religiosos.