Vés al contingut

notícies relacionades

relig

El lleure i la diversitat religiosa centraran la jornada RELIG 2022

DGAR | La jornada RELIG 2022, que organitza la Direcció General d'Afers Religiosos (DGAR), estarà dedicada a debatre i reflexionar sobre com l'educació en el lleure i la diversitat religiosa poden esdevenir eines de transformació per a la cohesió social. La jornada tindrà lloc el proper 8 de novembre en format telemàtic.

40.000 euros per a cinc projectes en matèria de diversitat religiosa

(Afers Religiosos) La Generalitat de Catalunya ha fet pública la resolució definitiva de la concessió d'ajuts a cinc projectes de recerca en matèria d'afers religiosos amb una dotació pressupostària de 40.000 €. Amb aquests ajuts, la Direcció General d'Afers Religiosos busca promoure la recerca i la innovació sobre afers religiosos per crear nou coneixement aplicable. 

“La diversitat religiosa del país no està reflectida en l’atenció funerària”

(Glòria Barrete –CR) Tombes separades d’aquelles que acullen persones d’altres confessions religioses en el cas dels musulmans; la incineració sense ferètre en el cas dels hinduistes; enterrats a terra, en fosses individuals i en parcel·les pròpies en la Fe bahá’í; enterrar-se fora del sàbat, tocant la terra i sense làpida definitiva sobre la tomba fins passat un any des de l’enterrament en el cas dels jueus.

Migra Studium: “Amb el coneixement es desfà la por a la diversitat”

(Glòria Barrete —CR) Fa més de quinze anys que la Fundació Migra Studium dels Jesuïtes va posar en marxa el projecte de l’Espai Interreligiós. Un projecte per sensibilitzar en la diversitat religiosa que ha anat evolucionant al llarg dels anys fins a convertir-se en tot un referent per treballar la pedagogia de la convivència.

Catòlica, sikh o musulmana, ser dona creient empodera

(Valentina Laferrara –CR) Tres dones joves de diferents confessions han coincidit aquest dijous en la trobada ‘Dones, Joves, Referents’ per a reflexionar sobre el rol de les dones en les seves tradicions, el moviment feminista, els estereotips cap a la dona religiosa i les seves experiències amb el sistema educatiu.

Religió, ecologia i espiritualitat a l'administració pública

(Afers Religiosos) El context religiós de Catalunya ha experimentat canvis importants, al llarg dels darrers decennis, causats fonamentalment pels fenòmens migratoris i pels processos de globalització. En aquest sentit, destaca l'increment que ha experimentat la diversitat religiosa, que s'ha traduït en un augment del nombre de confessions presents a Catalunya i dels seus centres de culte.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe