Vés al contingut
Catalunya Religió

(ACO) El proper dilluns se celebrarà la Jornada General de l’Acció Catòlica Obrera que enguany arriba a la 62a edició. Aquesta trobada, que es fa durant tot el dia al col·legi dels salesians Sant Joan Bosco al barri d’Horta de Barcelona, és un moment festiu i formatiu obert a tots els militants, amics i simpatitzants de l’entitat d’acció catòlica.

Durant la jornada es presentarà el treball fet pels grups durant el curs anterior en què es va aprofundir 'La fe en Jesucrist, un motor per viure i compartir'. Aquest curs es treballarà el tema 'Passem de la indignació a l’acció alliberadora'. Per tal d’emmarcar-lo, el jesuïta Quim Pons explicarà com ha anat formulant l’experiència espiritual enmig de l’acció social.

Pons ha treballat al Servei Jesuïta als Refugiats, a l’Àfrica dels grans Llacs; ha dirigit el Centre d’acollida per africans Sant Pau de Mataró; ha estat director durant deu anys de la Fundació Migra Studium i actualment treballa a la Parròquia Mare de Déu de Bellvitge i al C.E. Joan XXIII, col·laborant també a la Fundació la Vinya d’acció social.

A la tarda es presentarà el Pla de Curs, “que ens ha d’ajudar a fer una opció clara i decidida pel món obrer que som cridats a evangelitzar, tot participant en el seu alliberament. Una acció que hem de viure units a Jesucrist, amb la joia de l’Evangeli a flor de pell, al costat dels més desvalguts i vulnerables de la nostra societat”, explica l’autor, el consiliari general de l’ACO, Josep Jiménez Montejo.

A la Jornada General s’acomiadarà la presidenta del moviment, Montse Ribas, que ha fet aquest servei durant els últims quatre anys.

La trobada es clourà amb la celebració de l’eucaristia, presidida pel bisbe auxiliar Sebastià Taltavull i la lectura del manifest elaborat per la diòcesi de Vic.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.