Vés al contingut

notícies relacionades

Com preguen les religions?, el nou curs de Cristianisme i Justícia

(CR) Podem relacionar-nos amb la divinitat? Amb aquesta pregunta de fons es presenta el nou curs del centre d’estudis Cristianisme i Justícia ‘Com preguen les religions? Una aproximació a les formes de relacionar-se amb Déu’. Un curs de sis sessions que pretén reflexionar sobre les diferents formes de comunicar-se amb “allò que supera les coordenades humanes de temps i espai”, diuen des del centre d’estudis.

Egèria, la primera autora cristiana

(Glòria Barrete –CR) El liturgista Sebastià Janeras imparteix un curs a la Facultat Antoni Gaudí de l’Ateneu Sant Pacià sobre Egèria i el seu itinerari a Terra Santa.

Els esplais als rectors: “Estimeu els joves que us ha tocat acompanyar”

(Laura Mor –CR) Nous protocols, recerca d’espais adequats i redisseny de grups per evitar contagis de Covid-19. Amb aquest accent particular monitors i monitores ultimen detalls a les portes d’un nou curs d’esplai. Compten amb l’experiència de l’estiu, en què l’esforç d’adaptació va rebre la gratitud de petits i joves. Ho explica Xavier Nus en aquesta entrevista.

“Quina fisonomia han de prendre les nostres parròquies?”

(Bisbat de Vic) Del 21 al 23 de juliol es va dur a terme el curset d’estiu per a preveres i diaques. Enguany s’ha realitzat en una modalitat diferent. Les conseqüències del Covid-19 han fet necessari tornar a programar unes jornades que tenien lloc al seminari obertes a laics i laiques des de fa força anys.

100 joves d’esplais cristians als cursos residencials de monitors i directors

(Fundació Pere Tarrés) Un total de 100 joves del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés participaran als cursos de monitors/es i directors/es de lleure del 19 al 30 d’agost a la casa de colònies de La Ruca (Bages) i a l’alberg La Sala (Berguedà). Enguany, una seixantena joves cursaran el títol de monitor i prop de 40, el de director.

“Vull perdonar, però no puc”

(Laura Mor –CR) Què ho fa que després d'una agressió no acabem de guarir les ferides internes? Què implica realment demanar perdó i perdonar? Des del diàleg entre la psicologia i l'espiritualitat hi ha camí per recórrer. És tot un procés que desafia la reacció natural de venjança per encarar la vida amb esperit constructiu.

Mercè Solé: “Pregar amb els salms et fa sortir de tu mateix”

(Laura Mor –CR) Què aporten els salms a la pregària? Com van ajudar a Jesús? Quina importància tenen en la Litúrgia de les Hores? El Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona ofereix un curs d'estiu amb la intenció d'aprofundir en aquesta pregària mil·lenària. Amb el títol ‘Tastar i conèixer la Litúrgia de les Hores’, la formació tindrà lloc del dilluns 3 al divendres 7 de setembre al Santuari del Miracle. Ja s'han obert les inscripcions.

panoràmica

Veure la fe