Vés al contingut

notícies relacionades

Totes les iniciatives religioses de suport a Ucraïna

(CR) Diverses entitats i comunitats religioses han engegat un seguit de iniciatives solidàries o de caire litúrgic i espiritual arran del conflicte bèl·lic a Ucraïna. Són celebracions i pregàries per la pau, manifestacions, actes concrets o punts de recollida d'ajuda humanitària. Moltes d'elles es presenten seguint el desig del papa Francesc que ha convocat una jornada de pregària i dejuni per la pau aquest dimecres de cendra coincidint amb l'inici de la Quaresma.

Religions en femení: l'agenda del Dia de la Dona

(CR) Alguna cosa es mou. L'agenda dels propers dies de març ve farcida d'actes proposats amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Les religions també preguen i reivindiquen una veu feminista. Algunes propostes del calendari valoren la seva aportació històrica, d'altres apel·len als drets fonamentals de participació, equitat i lideratge amb una mirada actual. Aquí en fem un breu recull.

L'Apocalipsi i Ramon Llull, al Miracle

(Abadia de Montserrat) La Casa d’Espiritualitat del Miracle, al Solsonès, ofereix aquest cap de setmana i el del 6 al 8 de maig, dos tallers de temàtica diferent. El primer, Ramon Ribera-Mariné i Antoni Pou, monjos de Montserrat, dirigiran l’activitat 'Vorejant l’ànima humana... Bíblia i Psicologia II', que estarà dedicada a 'Els visionaris de l’Apocalipsi'.

Gardner, autor de la teoria de les intel·ligències múltiples, rebrà l'honoris causa per la Universitat Ramon Llull

(Universitat Ramon Llull) El proper divendres Howard Gardner, professor i investigador d'Educació i de Psicologia a la Harvard Graduate School of Education i a la Havard University, conegut per ser l’autor de la teoria de les intel·ligències múltiples, serà investit com a doctor Honoris Causa per la Universitat Ramon Llull, a proposta de la Facultat de Psicologia, Cièncie

Les persones, motor dels 50 anys de Càritas Girona

(Càritas Girona) Càritas Diocesana de Girona celebrarà un acte de reconeixement a les persones que han fet possible el desenvolupament de l’acció social de l’entitat a la diòcesi de Girona, coincidint amb la cloenda del cinquantè aniversari de la seva fundació. La trobada servirà també per celebrar els 10 anys d’activitats d’Ecosol Empresa d’Inserció. L’acte tindrà lloc dijous 17 de març a l’Auditori de Girona de 18h a 20h.

Catalonia Sacra s'endinsa en l'escultura modernista del Sant Crist de Josep Llimona

(Catalonia Sacra) La imatge del sant Crist de l'església de Sant Llorenç de Lleida és l'Obra Mestra que el Bisbat de Lleida ha escollit per donar el tret de sortida a les activitats de Catalonia Sacra del 2016. La doctora en Història de l’Art, Cristina Mongay pronunciarà dissabte una conferència sobre aquesta obra de Josep Llimona, un dels millors representants de l’escultura modernista catalana.

Veure la fe

podcasts