Vés al contingut

notícies relacionades

cie-2021

La vetlla de pregària davant el CIE de Barcelona reclamarà transparència en la gestió del centre

MIGRA STUDIUM | Aquest dissabte 1 d'octubre a les 19:00 h tindrà lloc una nova vetlla de pregària davant del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Zona Franca a Barcelona. Sota el lema 'opaCIEtat. Què hi està passant', la novena edició d'aquesta concentració reclamarà major transparència i compliment de la legalitat pel que fa a l'accés a l'interior d'aquests centres.
jesuites-cvx

Migra Studium: "L'acompanyament comunitari als joves migrants és fonamental"

JESUÏTES | Les Comunitats de Vida Cristiana CVX-Catalunya i Migra Studium acaben de renovar el seu compromís per a treballar juntes en el projecte d’hospitalitat. Fa poc més d’un any que CVX-Catalunya es va implicar en l’acompanyament a les persones migrants que es troben acollides en un pis de la xarxa d’hospitalitat de Migra Studium. Ara, totes dues entitats han decidit formalitzar i renovar aquest acord amb un conveni per als pròxims 5 anys. 

"Hem volgut treure la pregària de l'església i portar-la fins al CIE"

(Glòria Barrete CR/CIE de la Zona Franca) Agafem l'autobús 109 de Barcelona sense tenir clar a quina parada haurem de baixar. "Quina és la parada del CIE?", li preguntem al conductor; amb cara de sorprès pregunta: CIE? què és això? insistim: "sí, el Centre d'Internament d'Estrangers, sap on queda?"; creu saber de què li parlem i ens explica: "crec que ja sé on dieu, però en cap de setmana no passen els autobusos per allà". Ens sorprèn que ni el conductor de TMB conegui de l'existència del CIE.

Les entitats jesuïtes se sumen als actes del Dia Internacional del Migrant

(Jesuïtes) El sector Social de la Companyia de Jesús a Espanya té entre les seves prioritats l'atenció als immigrants. I amb motiu del Dia Internacional del Migrant aquest dijous les entitats de la Companyia de Jesús que treballen en l'àmbit de les migracions, agrupades dins del Servei Jesuïta a Migrants (SJM-E), volen cridar la nostra atenció amb diverses iniciatives per què coneguem més de prop la situació d'aquest col·lectiu.

El CIE de la Zona Franca, a '30 minuts'

(CR) Aquest diumenge el programa '30 minuts' de TV3 estrena 'CIE, presó administrativa', un reportatge sobre el Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca de Barcelona que dóna veu a persones que hi han estat internades, així com associacions de drets humans, jutges i policies.

Veure la fe