Vés al contingut

notícies relacionades

migra

20 propostes de Migra Studium pels partits polítics d'aquest 12M

MIGRA STUDIUM | Fruit de l'experiència dels darrers 20 anys de la fundació Migra Studium dels jesuïtes en el camp de l'acollida, els drets i la convivència; l'entitat ha publicat 20 propostes a tenir presents davant les eleccions autonòmiques del 12 de maig al Parlament de Catalunya.

jornada-CIE-Migra-Studium

Migra Studium reflexiona al voltant del present i el futur dels CIE

SJM | La Fundació Migra Studium ha organitzat una jornada per reflexionar sobre els centres d'internament d'estrangers com un element repressiu de la política migratòria estatal i europea. L'acte anomenat 'Jornada sobre CIE: present i futur de l'internament', s'ha celebrat a les instal·lacions d'ESADE. Durant l'acte s'ha constat, a partir de l'acompanyament a les persones interès de diferents CIE de l'Estat Espanyol; el dèficit de les instal·lacions, la precarietat dels serveis i les constants situacions de violència.

migra-studium-cie

“Hi ha una cultura policial vigent i molt instaurada en el CIE de Barcelona”

AINA ARGUETA -CR | Els Centres d’Internament d’Estrangeria, coneguts popularment com a CIE, tenen una funció clara: repatriar als estrangers al seu país d’origen. La realitat és que el 64% de les persones internades al CIE de Zona Franca de Barcelona, un dels set arreu de l’estat espanyol, són posades en llibertat i no tornen al seu país d’origen.

cristianisme-justicia-quadern

Les conseqüències d'un internament a un CIE, al nou quadern de Cristianisme i Justícia

CRISTIANISME I JUSTÍCIA | Laura Zanón signa 'Els CIE: Instruments de sofriment inútil'. La nova publicació de Cristianisme i Justícia és una anàlisi sobre les conseqüències que té en la vida de les persones haver passat per un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE). Des d’un acostament humà a les històries, vivències i relats que sovint queden silenciats, mostra l’impacte psicològic i social que pateixen les persones internades als CIE, a conseqüència de la mala gestió dels centres i les vulneracions de drets que s’hi produeixen.

migra-studium-20-anys-00

Migra Studium celebra 20 anys “obrint portes” a les persones migrants de Barcelona

ROGER VILACLARA –CR | No és el què, sinó el com. I és que els vint anys de Migra Studium, l'entitat dels jesuïtes que treballa per les persones migrants de Barcelona, no han estat només vint anys d'acollida; sinó també d'aprenentatge, de comunitat i de ser "porta oberta per les persones que busquen el desig d'un futur que permeti una vida digna".

cie-2021

La vetlla de pregària davant el CIE de Barcelona reclamarà transparència en la gestió del centre

MIGRA STUDIUM | Aquest dissabte 1 d'octubre a les 19:00 h tindrà lloc una nova vetlla de pregària davant del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Zona Franca a Barcelona. Sota el lema 'opaCIEtat. Què hi està passant', la novena edició d'aquesta concentració reclamarà major transparència i compliment de la legalitat pel que fa a l'accés a l'interior d'aquests centres.

jesuites-cvx

Migra Studium: "L'acompanyament comunitari als joves migrants és fonamental"

JESUÏTES | Les Comunitats de Vida Cristiana CVX-Catalunya i Migra Studium acaben de renovar el seu compromís per a treballar juntes en el projecte d’hospitalitat. Fa poc més d’un any que CVX-Catalunya es va implicar en l’acompanyament a les persones migrants que es troben acollides en un pis de la xarxa d’hospitalitat de Migra Studium. Ara, totes dues entitats han decidit formalitzar i renovar aquest acord amb un conveni per als pròxims 5 anys. 

panoràmica

Veure la fe

podcasts