Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 17/10/2019

Les abadesses i priores dels monestirs catalans expressen la seva “tristor” i “rebuig per la sentència” d’aquest dilluns del Tribunal Suprem. Les responsables de cinc comunitats femenines de Catalunya han difós un breu comunicat conjunt per expressar la seva oposició a les condemnes dels líders socials i polítics sobiranistes i demanar “que es respecti la veritat, es treballi pel diàleg i es cerqui sempre la pau”.

El text també ofereix el “suport a les persones empresonades i a les seves famílies”.

El text està recolzat per les abadesses de Sant Pere de les Puel·les, Esperança Atarés, de Sant Benet de Montserrat, M. del Mar Albajar, de Santa Maria de Vallbona de les Monges, Núria Camprubí, i les priores de Sant Daniel de Girona, Assumpció Pifarré, i Santa Maria de Valldonzella, Núria Illas.

El setembre de 2017 les abadesses cistercenques i benedictines van fer per primera vegada un comunicat conjunt protestant per les detencions del 20 de setembre i mostrant “el rebuig a l’ús de la força i a la vulneració dels drets del govern i del poble català”.  Després de l’1 d’octubre, conjuntament amb els abats dels monestir masculins, també van pronunciar-se per defensar que “el moviment polític i social català ha estat sempre immensament i majoritàriament pacífic” i que “voler aturar-lo amb la violència no és mai prou justificable ni prou proporcionat, ni tampoc elimina ni soluciona, sinó que agreuja el problema existent”. 

Aquest és el text del comunicat:

COMUNICAT

Les abadesses i priores dels monestirs femenins catalans de Sant Pere de les Puel.les, Sant Daniel de Girona, Sant Benet de Montserrat, Santa Maria de Vallbona de les Monges i Santa Maria de Valldonzella expressem la nostra tristor i el nostre rebuig per la sentència.

Demanem que es respecti la veritat, es treballi pel diàleg i es cerqui sempre la pau.

Expressem el nostre suport a les persones empresonades i a les seves famílies, i a la defensa pacífica de la llibertat i la justícia.

Esperança Atarés, Assumpció Pifarré, M. del Mar Albajar, Anna M. Camprubí i Núria Illas

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.