Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) L’abat de Montserrat apunta que la llibertat dels condemnats per la sentència del Tribunal Suprem “facilitaria trobar camins de sortida al problema” i per això desitja “que es pugui treballar perquè arribin a la llibertat de seguida que sigui possible”. Josep Maria Soler ha emès un comunicat aquest dimecres al migdia per valorar la situació política i social actual. A més de remarcar “el meu dolor pels presos i per les seves famílies”, Montserrat insisteix en no s’hauria d’haver “arribat a la via judicial en una qüestió que s’hauria hagut de resoldre per la via política”.

L’abat també demana “un comportament cívic i no violent” perquè “una violència com la de dilluns i dimarts no ajuda a construir”. I finalment reitera la necessitat “d’un diàleg constructiu, sincer i obert, tal com des de Montserrat hem demanat moltes vegades”.

Dilluns els bisbes catalans, diverses entitats cristianes i les escoles cristianes també es van pronunciar subratllant que cal obrir noves vies polítiques de solució. També aquest dimecres han parlat conjuntament les abadesses dels monestirs femenins. 

 

COMUNICAT DEL P. ABAT DE MONTSERRAT

Seguint els camins de l’Evangeli, voldria dir el següent respecte la situació política i social actual:

  • Lamento que s’hagi arribat a la via judicial en una qüestió que s’hauria hagut de resoldre per la via política.
     
  • Expresso el meu dolor pels presos i per les seves famílies i desitjo que es pugui treballar perquè arribin a la llibertat de seguida que sigui possible. Això facilitaria trobar camins de sortida al problema.
     
  • Desitjo que, al més aviat possible, s’estableixi un diàleg constructiu, sincer i obert, tal com des de Montserrat hem demanat moltes vegades.
     
  • Entre tots hem de procurar que hi hagi un comportament cívic i no violent. Cal dir que una violència com la de dilluns i dimarts no ajuda a construir.

P. Josep Maria Soler
Abat de Montserrat

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.