Vés al contingut

notícies relacionades

benetes-montserrat-2023

Les monges benedictines de Catalunya: “Diem prou a totes les guerres”

MONESTIR DE SANT BENET | Una trentena de monges benedictines catalanes s'han trobat al santuari de Puiggraciós en una trobada de germanor entre les comunitats benedictines de Catalunya. En la trobada, les representants de les tres comunitats catalanes han expressat el seu rebuig envers tots els conflictes bèl·lics i la seva solidaritat amb totes les víctimes de les guerres. 
maria-dolores-martin-sant-benet

Mor la benedictina Dolores Martín, formadora de joves al monestir de Sant Benet

SANT BENET | Dona de relacions, inquieta, amable i de bon humor. Així era la religiosa del monestir de Sant Benet de Montserrat Maria Dolores Martín. Ha mort aquest dissabte a l'edat de 67 anys quan en feia 39 que era monja. Al monestir ha estat a càrrec de la formació de les religioses joves durant molts anys.
consell-internacional-benedictines

Sant Benet acull el consell internacional de benedictines

SANT BENET | El Consell Administratiu de la Communió Internationalis Benedictinarum (CIB), l'òrgan que lidera totes les benedictines del món, s'ha reunit aquesta setmana al Monestir de Sant Benet de Montserrat. Es tracta d'un consell que es reuneix dues vegades l'any. Sant Benet ha acollit aquesta trobada perquè l'abadessa del monestir, Maria del Mar Albajar, és una de les conselleres del CIB, que ha estat reelegida durant aquest nou consell.

La comunitat de Sant Benet de Montserrat celebra 70 anys de la seva fundació

(Sant Benet) El monestir de Santa Cecília de Montserrat ha acollit la celebració dels 70 anys d'història de la comunitat de Sant Benet. La festa, que ha tingut lloc aquest divendres, ha reunit més d'una cinquantena de monges i monjos.  La comunitat benedictina ha celebrat una eucaristia d'acció de gràcies presidida per l'abat del monestir de Santa Maria de Montserrat, Manel Gasch, i concelebrada per l'abat del monestir de Poblet, Octavi Vilà, i el prior del monestir de Solius, Josep Peñarroya.

Un mural homenatja les primeres monges de Sant Joan de les Abadesses

(Jordi Vilarodà –Sant Benet de Montserrat) Emma, Adelaida, Ranlo, Fredeburga i Ingilberga. Cinc dones que als segles IX i X van regir el destí d’un dels primers monestirs benedictins de Catalunya, són recordades en el mural ceràmic que aquest dissabte s'ha inaugurat al poble que encara en preserva el record en el seu nom: Sant Joan de les Abadesses.

Les abadesses catalanes mostren “el rebuig per la sentència”

Les abadesses i priores dels monestirs catalans expressen la seva “tristor” i “rebuig per la sentència” d’aquest dilluns del Tribunal Suprem. Les responsables de cinc comunitats femenines de Catalunya han difós un breu comunicat conjunt per expressar la seva oposició a les condemnes dels líders socials i polítics sobiranistes i demanar “que es respecti la veritat, es treballi pel diàleg i es cerqui sempre la pau”. El text també ofereix el “suport a les persones empresonades i a les seves famílies”.

Viure conscientment, la proposta de Maria del Mar Albajar

(ACO) «El Regne de Déu és una manera de relacionar-nos, és una possibilitat que no esdevé realitat, si jo no trio estimar i ser lliure.» Aquesta va ser la idea nuclear que la mare abadessa del monestir de Sant Benet de Montserrat, Maria del Mar Albajar, va intentar traslladar a un auditori que va mantenir l’atenció en tot moment en la ponència que va pronunciar el 12 d’octubre passat.

panoràmica

Veure la fe

podcasts