Vés al contingut

notícies relacionades

Justícia i Pau aboga per construir un nou consens polític

(Justícia i Pau) D’aquí a tres mesos farà un any que es va fer pública la sentència del judici a diferents polítics i líders socials independentistes. Després d’una llarga reflexió i un treball conjunt per part de les diverses comissions de Justícia i Pau de Catalunya, dificultat per la situació de crisi sanitària, fem pública

Joan-Enric Vives: "Ningú es pot alegrar del dolor que genera la sentència"

(Joan-Enric Vives, arquebisbe d'Urgell / La Vanguardia) Després de la sentència del Tribunal Suprem crec que ningú no pot restar indiferent ni es pot alegrar del dolor que aquesta sentència genera en la societat catalana però sobretot en els líders socials i els polítics condemnats a altes penes de presó i en les seves famílies, que pateixen tant.

Grup de Religions: “Els creients, a favor de la Pau, l’entesa i el diàleg”

(CR) El Grup Estable de Treball de Religions (GTER) han fet un comunicat sobre la situació social i política de Catalunya per recordar que “les persones creients són i han de ser promotores i actives a favor de la Pau, l’entesa i el diàleg”. El GTER agrupa representants oficials de l’Església catòlica, la ortodoxa, els evangèlics, musulmans i jueus a Catalunya.

Noves reaccions a la sentència del Procés

(CR) Aquests últims dies arran de la sentència del Suprem per la causa de l’u d’octubre s’han fet públiques reaccions de diverses entitats religioses.

Montserrat demana que els presos "arribin a la llibertat de seguida que sigui possible"

(CR) L’abat de Montserrat apunta que la llibertat dels condemnats per la sentència del Tribunal Suprem “facilitaria trobar camins de sortida al problema” i per això desitja “que es pugui treballar perquè arribin a la llibertat de seguida que sigui possible”. Josep Maria Soler ha emès un comunicat aquest dimecres al migdia per valorar la situació política i social actual.

Les abadesses catalanes mostren “el rebuig per la sentència”

Les abadesses i priores dels monestirs catalans expressen la seva “tristor” i “rebuig per la sentència” d’aquest dilluns del Tribunal Suprem. Les responsables de cinc comunitats femenines de Catalunya han difós un breu comunicat conjunt per expressar la seva oposició a les condemnes dels líders socials i polítics sobiranistes i demanar “que es respecti la veritat, es treballi pel diàleg i es cerqui sempre la pau”. El text també ofereix el “suport a les persones empresonades i a les seves famílies”.

panoràmica

Veure la fe

monogràfics

MONOGRÀFIC