Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(CR) Els monestir femenins benedictins i cistercencs que hi ha a Catalunya han publicat una declaració sobre el moment polític actual. La declaració suma alguns dels monestirs més rellevants del país: les benedictines de Sant Benet de Montserrat, de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona  i de Sant Daniel de Girona, i les cistercenques de Vallbona de les Monges i de Valldonzella a Barcelona. 

El text denuncia "l’ús de la força i la vulneració dels drets del govern i del poble català". I dona suport a les mobilitzacions per defensar "els drets legítims de la llibertat d’expressió, de la democràcia i de l’autodeterminació perquè totes les veus del poble català puguin ser escoltades". 

La declaració està recolzada per les abadesses i les priores dels cinc monestirs. És la primera vegada que ho fan conjuntament.

Declaració conjunta dels monestirs benedictins i cistercencs femenins catalans

Davant la situació tan greu del nostre poble, les abadesses i priores dels monestirs femenins catalans de Sant Pere de les Puel.les, Sant Daniel de Girona, Sant Benet de Montserrat, Santa Maria de Vallbona de les Monges i Santa Maria de Valldonzella, com a deixebles de Jesucrist i compromeses amb el nostre poble:

-Expressem el nostre rebuig a l’ús de la força i a la vulneració dels drets del govern i del poble català. 

-Donem suport a totes les persones que defensen els drets legítims de la llibertat d’expressió, de la democràcia i de l’autodeterminació perquè totes les veus del poble català puguin ser escoltades.

-Preguem per tot el que estem vivint, amb el desig que prevalgui la serenitat, el respecte i la pau.

Esperança Atarés, M. Assumpció Pifarré, M.del Mar Albajar, Anna M. Camprubí, Núria Illa.