Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Una vintena d'entitats cristianes convoquen un acte conjunt a Barcelona amb motiu de la Setmana Laudato Si' 2022, que se celebra arreu del món del 22 al 29 de maig. Ho faran sota el lema 'Avançant junts cap a una conversió ecològica integral' el dilluns 23 de maig a les 18:30 h a la seu de Cristianisme i Justícia

L'acte l'organitzen com a Xarxa Laudato Si' i comptarà amb una xerrada titulada 'Crisi ecològica: On som?' a càrrec de la catedràtica de física Maria Carme Llasat. A més, Justícia i Pau, la Fundació Escoles Parroquials i Pedro Sala d’Antex, amb la iniciativa Seaqual, dedicada a productes tèxtils en economia circular, presentaran tres experiències de transició ecològica. El president de la Lliga de Montserrat, Carles Armengol, moderarà l'acte. La jornada també es podrà seguir per internet. 

Després de set anys de la publicació de l'encíclica Laudato Si' del papa Francesc, els 1.300 milions de catòlics d'arreu del món celebraran “els progressos que ja s'estan aconseguint en el camí de la conversió ecològica integral”, expliquen des de la Xarxa Laudato Si'. Es volen comprometre a “caminar plegats per intensificar els esforços en la cura de la casa comuna”.

Set vídeos per als set objectius Laudato si'

Al llarg d'aquest any, la Xarxa Laudato Si' ha llançat la campanya 'La conversió ecològica és possible'. En format de vídeo assenyalen bones pràctiques vinculades amb l'encíclica del papa Francesc i a favor d'una ecologia integral. Set vídeos que responen als set objectius Laudato si' establerts pel Dicasteri pel Desenvolupament Humà Integral: respondre al clam de la Terra, respondre al clam dels pobres, promoure una economia ecosolidària, adoptar estils de vida senzilla, impulsar l’educació per a l’ecologia integral, aprofundir en l’espiritualitat ecològica, insistir en el compromís comunitari i la participació activa en la cura de la creació.

Els vídeos, realitzats per Animaset amb format breu i estil informatiu, volen il·lustrar que la transformació a favor de l’ecologia integral és possible, real i concreta. I també per animar a totes les comunitats i entitats d’Església a continuar fent passes en aquest sentit. 

A escola mundial, l'Església celebra la Setmana Laudato Si' sota el lema 'Escoltar i caminar junts'. Una iniciativa patrocinada pel Vaticà i que marcarà el retorn als esdeveniments presencials després de dues edicions amb activitats telemàtiques. Les jornades es guiaran a partir de la cita: “Unir la família humana per protegir la nostra casa comuna” (LS, 13). 

Formen la Xarxa Laudato si’ a Catalunya les entitats Acció Catòlica general, Acció Catòlica Obrera, Arquebisbat de Barcelona, Bosco Global, Càritas Barcelona, Cristianisme i Justícia, Entrecultures, The Economy of Francesco, Fundació Centesimus Annus - capítol de Barcelona, Fundació d’Escoles Parroquials, Fundació Joan Maragall, Grup Sant Jordi de promoció i defensa dels Drets Humans, Justícia i Pau, Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Mans Unides Barcelona, Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona, Universitat Internacional de Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.