Vés al contingut

notícies relacionades

laudato-si-claret

Claret publica un recull de reflexions dominicals a partir de la Laudato Si'

CLARETIANS | 'Laudato si’. Reflexions per a les celebracions dominicals. Cicle A' és el nou llibre que l'Editorial Claret publica amb col·laboració de Justícia i Pau. Es tracta d’uns suggeriments per aprofundir l’evangeli del diumenge a partir de les aportacions de l’encíclica 'Laudato si’'.

L'Església convida a celebrar la Setmana Laudato Si', que torna a la presencialitat

(Moviment Laudato Si') Coincidint amb el Dia de La Terra celebrat aquest divendres, l'Església ha convidat a les comunitats catòliques de tot el món a participar en la Setmana Laudato Si' 2022. La iniciativa patrocinada pel Vaticà serà del 22 al 29 de maig i marcarà el retorn als esdeveniments presencials després de dues edicions amb activitats telemàtiques.  

L'Església de Tarragona celebra el dia de la Terra

(Arquebisbat de Tarragona) En commemoració del Dia de la Terra, el Secretariat diocesà d'Ecologia i Justícia Social de l'Arquebisbat de Tarragona ha organitzat una jornada al santuari de la Mare de Déu de Montserrat, a Montferri, aquest diumenge. 

Cap nen sense una joguina nova a Sabadell

(Roger Vilaclara –CR) La fira d’exposició i venda de joguines i llibres infantils de segona mà de la parròquia de la Puríssima de Sabadell torna aquest dissabte. La mostra ‘Joguina Reciclada’ es podrà veure de les nou del matí a les vuit del vespre a la mateixa parròquia després que l’any passat no es pogués fer a causa de la pandèmia.

L’església del Pilar de Lleida aposta per les “comunitats energètiques” amb 34 panells solars

(CR/Bisbat de Lleida) Nova iniciativa solidària i ecològica, visible al sostre de l’església del Pilar de Lleida. Aquest dilluns s’ha acabat la instal·lació d’energia solar fotovoltaica de quasi 15 kW, amb 34 panells solars, amb autorització del bisbat de Lleida. És la segona parròquia d’aquesta diòcesi que instal·la plaques solars fotovoltaiques per a l’autoconsum.

Què aporten les religions a l’ecologia i a la pau?

(Justícia i Pau/CR) La Xarxa Intereligiosa per la Pau dedica la jornada d’aquest 2020 a parlar sobre ‘Ecologia, espiritualitat i pau’. Tindrà lloc en format virtual divendres 20 i dissabte 21 de novembre i servirà per aprofundir sobre la relació entre la justícia global, la natura i l’espiritualitat.

“Volem evitar el discurs ecologista al marge de la persona”

(Laura Mor –CR/Tarragona) El nou Secretariat per a l’Ecologia i la Justícia de la diòcesi de Tarragona ja ha començat a caminar. Aquest dimecres es presenta el Pla de xoc caritatiu per afrontar els efectes de la Covid-19 sobre la població més vulnerable. Bona part de les aplicacions pràctiques que se’n deriven tenen una estreta relació amb el nou secretariat diocesà.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe