Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(CR) El coronavirus ha obligat el tancament al públic de la majoria d’esglésies, temples i monestirs arreu del territori. Algunes d’elles encara es mantenen obertes algunes, poques, hores al dia encara que no hi hagi cap celebració.

Malgrat el confinament, hi ha moltes maneres de poder-les visitar des de casa. Vídeos, visites virtuals, explicacions i galeries online en són algun exemple. Us proposem una manera diferent de descobrir el patrimoni arquitectònic i cultural del nostre país, deixar-se sorprendre i potser fer una llista d’aquells temples, museus o monestirs a visitar un cop acabi el confinament.

Sagrada Família

El temple de la Sagrada Família és el més visitat presencialment a Catalunya. Ofereix , també, la possibilitat de visitar virtualment una desena d’espais del temple monumental, incloent-hi una vista privilegiada del punt més alt de les obres.  

Abadia de Montserrat

L’Abadia de Montserrat permet visitar interiors i exteriors tant del Santuari com de la Basílica, fins als camins i itineraris a l’aire lliure pel Parc Natural.

Santa Maria del Mar

La Basílica de Santa Maria del Mar, al barri del Born de Barcelona, permet passejar-se per dins del temple i contemplar l’art gòtic del segle XIV.  

Museu Episcopal de Vic

Començant per l’entrada del museu podem visitar, seguint l’itinerari que més ens interessi, les quatre plantes del Museu Episcopal de Vic accedint a totes les sales i col·leccions. Durant el confinament, el museu ha posat en marxa la campanya #elMEVaCasa.

Catedral de Barcelona

La Catedral de Barcelona ofereix una visita amb informació històrica i artística sobre els diferents espais del temple barceloní.

Monestir de Poblet

Un recorregut molt similar al de la Catedral de Barcelona és el que ofereix el Monestir de Poblet. Un indret ple d’història que recull diversos estils arquitectònics, una mostra del pas del temps al monestir.

Catedral de la Seu d’Urgell

La Catedral de la Seu d’Urgell permet, a més de visitar el centre històric de la ciutat, accedir als interiors i claustres de l’edifici. La visita compta amb una guia didàctica per als que en volen saber més.  

Catedral de Tarragona

A través dels vídeos i de la visita en tres dimensions podem visitar la catedral dedicada a Santa Tecla. El temple gòtic té una alçada de pràcticament 70 metres d’alt que juntament amb el claustre del segle XIII són més que remarcables.

Catedral de Girona

Aquest any no veurem grans catifes de flors a les escales que condueixen a la Catedral gironina, però sí que podem contemplar-la per dins i veure la vista completa del campanar.

Museu Diocesà de Tarragona

El Museu Diocesà de Tarragona, que obria la seva visita virtual a finals de l’any passat, permet fer tres tipus de vistes: la general en 3D, la immersiva recorrent l’espai i la vista en planta. La visita és compatible amb aquells que tingueu ulleres de realitat virtual a casa vostra.